EUROLYGA 2023

Degėsio kvapas: vos atvykus dopingo kontrolieriams, rusų biatlonininkai suskubo trauktis iš varžybų

Daugelį metų vykusios tarptautinės biatlono varžybos „Iževskaja vintovka“ šiemet dar neprasidėjusios tapo skandalingomis. Iš įvykusių lenktynių pasitraukė net 33 sportininkai, kai sužinojo, kad į varžybas atvažiavo Maskvos antidopingo agentūros atstovai.

 Rusijos biatlonas suspenduotas, tačiau ir šalies varžybose netrūksta dopongo skandalų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos biatlonas suspenduotas, tačiau ir šalies varžybose netrūksta dopongo skandalų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Rusijos sportas kenčią dėl dopingo skandalų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos sportas kenčią dėl dopingo skandalų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-04 19:10

Dopingo kontrolieriai turėjo paimti sportininkų testus.

Kaip praneša „Ves sport“, itin garsiai kalbant apie dopingo vėžį visame Rusijos sporte bei pirmadienį paskelbus, jog 20-metė biatlonininkė Viktrotija Konovalova diskvalifikuojama ketveriems metams už neleistinų sporte medicininių preparatų naudojimą, Iževsko mieste kyla dar vienas garsus dopingo skandalas.

Pranešta, kad gruodžio pabaigoje atvykę į varžybas 33 sportininkai staiga nutarė nestartuoti, nes sužinojo, jog atvyko Maskvos antidopingo laboratorijos specialistai (RUSADA).

Iš kovų pasitraukė 20 jaunųjų sportininkų ir 13 sportininkių.

Teigiama, kad prieš moterų sprinto varžybas ir gando, kad dopingo kontrolieriai testams išsikvietė nemažą dalį šios rungties sportininkų, beveik visos Chanty Mansijsko miesto jaunosios biatlonininkės atsisakė startuoti.

Jau kitą dieną 20 Tiumenės jaunų biatlonininkų nepasirodė starto vietoje po vyrų sprinto varžybų – registruotas buvo 71 dalyvis, o nepasirodė beveik viena trečioji atletų. Kai kas bandė tai aiškinti galimu COVID-19 protrūkiu.

„Tai sutapimas? Paradoksas? Gal vertėtų tam tikroms organizacijoms nuvykti į namus pas tuos, kas atsisakė startuoti“, – parašę buvęs slidininkas Nikolajus Pankratovas.

Pastarasis kovojo 2006 metų Turino olimpiadoje, buvo 2005 metų ir 2007-ųjų pasaulio čempionatų prizininku, o 2010 metais diskvalifikuotas dvejiems metams už dopingo taisyklių pažeidimus.

Dėl šios situacijos aiškintis privalėjo ir Rusijos biatlono sąjunga bei jos prezidentas Viktoras Maigurovas.

Rusijos biatlonas dėl masinio dopingo taisyklių pažeidimo yra suspenduotas, Tarptautinė biatlono federacija neleidžia rengti jokių tarptautinių varžybų šioje šalyje.

„Masinis pasitraukimas iš „Iževskaja vintovka“ lenktynių neliko nepastebėtas, – kalbėjo V.Maigurovas. – Mes smerkiame tokį elgesį, tačiau laukiame tų regionų vadovų pasiaiškinimo. Kaip bebūtų, atsisakymas startuoti nėra pagrindas neatlikti dopingo testų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.