EUROLYGA 2023

Nukraujavo: Dziudo federacija net nebandė sulaikyti septynių ją paliekančių klubų

Lietuvos dziudo federacija (LDF) sulaukė oficialaus septynių klubų prašymo nutraukti narystę federacijoje. LDF Vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė šešių klubų pageidavimui, o vieno klubo prašymas nesvarstytas, nes jis dėl įstatų pažeidimų jau pernai nebebuvo federacijos nariu.

Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius konfliktuoja su klubais.<br>L.Brundza
Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius konfliktuoja su klubais.<br>L.Brundza
Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius konfliktuoja su klubais.<br>L.Brundzos nuotr.
Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius konfliktuoja su klubais.<br>L.Brundzos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-09 17:08

Prašymą nutraukti narystę atsiuntė klubai „Danas“, „Ryto saulė“, „Plungės dziudo“, „Mangustas“, „Kumikata“, „Randori“. Jų raštas apsvarstytas nuotoliniu būdu surengtame Vykdomojo komiteto posėdyje.

Taip pat gautas ir klubo „Sfinksas“ prašymas, tačiau pastarojo raštas nesvarstytas, nes šis klubas, vadovaujantis LDF įstatų 14.5 punktu, dėl pažeidimų nėra federacijos narys nuo 2020 metų.

Pasak LDF prezidento Vigmanto Sinkevičiaus, nors klubai nutraukė narystę, tai neturės įtakos nei pačios federacijos, nei sportininkų veiklai. Pagal LDF įstatus, nebuvimas federacijos nariu nesudaro kliūčių atletams dalyvauti šalies čempionatuose bei kituose oficialiuose turnyruose. Tad, jei sportininkai atitiks kvalifikacinius reikalavimus, taikomus visiems dalyviams, jie galės kovoti dėl šalies pirmenybių medalių bei siekti kitų sportinių aukštumų.

Anot V.Sinkevičiaus, nors pasitraukę klubai sudaro nedidelę dziudo bendruomenės dalį, tenka apgailestauti, jog buvo pasirinktas ne dialogo, o ultimatumų kelias.

„Visi federacijos nariai gali laisva valia rinktis savo statusą bei veiklos kryptis. Mes tam kliūčių nedarome. Tačiau niekada nepritarsime destrukciniams veiksmams, siekiant skaldyti dziudo bendruomenę. Kai kurių veikėjų bandymai, tenkinant užgautas asmenines ambicijas, sukurstyti kuo didesnę klubų dalį, baigėsi kaip ir prognozuota: daug triukšmo, bet mažai naudos. Ir jokių racionalių pasiūlymų bei išeičių. Tad gali būti, jog jų pasitraukimas didžiajai dziudo bendruomenės daliai išeis į naudą. Savo ruožtu neabejoju, jog ir toliau užtikrinsime sklandų federacijos darbą“, – dėstė LDF prezidentas.

V.Sinkevičius dar kartą pabrėžė, jog nepaisant kai kurių klubų pasitraukimo, LDF vadovybė, kurią palaiko ir svarbiausios Europos bei pasaulio dziudo organizacijos, yra atvira dialogui ir vertina visų bendruomenės narių indėlį į olimpinės sporto šakos vystymą.

LDF prezidento žodžiais, nepaisant pandeminės situacijos, šis sezonas Lietuvos sportininkams, treneriams bei teisėjams yra itin atsakingas. Šiemet mūsų šalies atstovų laukia įvairių amžiaus grupių nacionaliniai čempionatai, taip pat Europos bei pasaulio pirmenybės. Taip pat tikimasi turėti Lietuvos atstovų ir Tokijo olimpinėse vasaros žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.