EUROLYGA 2023

Ledo ritulio rebusas: Lietuva siūlosi padėti Latvijai surengti pasaulio čempionatą Latviai dairosi į danus ir slovakus

Kur vyks 2021 metų pasaulio ledo ritulio čempionatas atėjus šią teisę iš Baltarusijos, kuri turėjo rengti turnyrą kartu su Latvija? Teoriškai dalis rungtynių galėtų vykti Vilniuje, tačiau tam reikalingi greiti lietuvių ir latvių pasiūlymai ir Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) sprendimai.

IIHF priims sprendimą iki vasario 1 dienos. 
IIHF priims sprendimą iki vasario 1 dienos. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2021, 6:40 PM, atnaujinta Jan 19, 2021, 7:25 PM

LRT radijo teigimu, Lietuvos vyriausybė jau pirmadienį tarėsi dėl galimybių kreiptis į Latviją ir pasiūlyti savo paslaugas.

„Tikrai svarstome, analizuojame, manau, kad tai tikrai įmanoma. Jau esame kreipęsi į Latviją anksčiau dėl pasiūlymo, kad galime padėti ir prisidėti. Tai dar kreipsimės ir šiandien dar kartą“, – antradienį LRT radijui sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Teigiama, kad tokį prašymą Vyriausybei pateikė kai kurie Lietuvos verslininkai.

Lietuvoje yra ne kartą vykę žemesnės pakopos pasaulio čempionatai, kuriuose dalyvaudavo 6 rinktinės.

Dar iki IIHF sprendimo savo paslaugas padėti Latvijai surengti pasaulio čempionatą siūlė Danija ir Slovakija.

Latvija jau yra rengusi 16 komandų pasaulio čempionatą viena 2006 metais, tačiau 2017 metais paraišką teikė kartu su Baltarusija.

„Būtų neteisinga Latvijai dabar atiduoti visą čempionatą, nes tai būtų didžiulės išlaidos, kurių Latvija nepatemptų. Juolab kad žiūrovų greičiausiai nebus, – „Izvestija“ sakė buvęs Latvijos ledo ritulio federacijos vadovas Kirovas Kipmanas. – Todėl aš tarčiausi su šalimis, kurios yra pasirengusios surengti turnyrą – Danija arba Slovakija.

Per keturis mėnesius vienai Latvijai pasirengti būtų sunku, nes yra tik viena „Riga“ arena.“

Pasaulio ledo ritulio čempionatas vyks gegužės 21–birželio 6 dienomis.

IIHF prezidentas Rene Faselis antradienį paaiškino sprendimą atimti čempionatą iš Baltarusijos.

„Buvo milžiniškas šalių spaudimas. Dėl susidariusios situacijos Baltarusijoje mes supratome, kad opozicija naudos čempionatą savo politiniais tikslais, vyks demonstracijos“, – sakė šveicaras.

R.Faselio teigimu, sprendimas dėl čempionato vietos bus priimtas iki vasario 1 dienos.

„Yra trys pretendentai. Danija jau atsiuntė mums laišką, jie neseniai rengė Europos moterų rankinio čempionatą ir turi visas sąlygas. Slovakijoje vyko 2019 metų čempionatas, ten viskas buvo puiku. O Latvija vis dar gali surengti čempionatą savarankiškai, bet tam reikia pastatyti laikiną areną. Gegužės mėnesį temperatūra gali būti aukšta, todėl kils sunkumų dėl ledo kokybės“, – sakė IIHF prezidentas.

Apie Lietuvos ketinimus jis antradienį dar nebuvo nieko girdėjęs ir sunkiai tikėtina, kad būtų svarstomas naujas pasiūlymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.