EUROLYGA 2023

Moterų rankinio čempionate pergales šventė favoritės

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) šeštadienį sužaistos dvejos rungtynės, kuriose pergales pasiekė nominalios mačų favoritės.

Moterų rankinio lygoje nebuvo staigmenų.<br>Lietuvos moterų rankinio lygos nuotr.
Moterų rankinio lygoje nebuvo staigmenų.<br>Lietuvos moterų rankinio lygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2021, 11:38 PM

Su savosiomis užduotimis nesunkiai susitvarkė Kauno „ACME-Žalgirio“ merginos, kurios namuose priėmė Šiaulių SC „Dubysa“ rankininkes. Jau pirmajame susitikimo kėlinyje žalgiriečių persvara nekėlė didesnių abejonių ir po 30 minučių kovos šeimininkės pirmavo – 23:14.

Kaunietės neatsipalaidavo ir po pertraukos. Viešnios iš Saulės miesto ir toliau turėjo daug problemų gynyboje, o daugiau nei pusšimtį įvarčių surinkęs Kauno klubas šventė pergalę – 51:22.

Įdomu tai, kad šios dvi komandos tarpusavyje susitiks ir ateinantį savaitgalį LRF taurės pusfinalio varžybose.

Žalgirietėms Audinga Kniubaitė pelnė 10 įvarčių, Martyna Vaitkutė pridėjo 9, Grėta Burkaitė ir Viltė Lubytė surinko po 7.

Šiaulių komandai Deimantė Pupšytė įmetė 7 įvarčius, Laura Tumaitė pridėjo 6, Kamilė Valentonytė ir Akvilė Paliušytė pasižymėjo po 3 kartus.

Vilniuje vykusiame miesto derbyje buvo galima tikėtis itin atkaklios kovos, tačiau pergalę jame įprastai iškovojo „Eglės“ merginos, kurios 32:25 (13:11) palaužė „Tauro“ rankininkes.

Lemiamas lūžis mače įvyko antrajame rungtynių kėlinyje, kai ir taip 3 įvarčių persvarą turėjusi „Eglė“ laimėjo atkarpą 4:0 ir padidino atotrūkį iki 7 įvarčių – 25:18. Po šio spurto „Eglės“ varžovės nebeatsitiesė ir Vilniaus derbyje vėl pergalę šventė Karolio Kaladinsko auklėtinės.

Nugalėtojoms 10 įvarčių įmetė Greta Sadauskaitė, Vakarė Damulevičiūtė pridėjo 9, Rita Repečkaitė – 5.

„Tauro“ ekipai Silvija Mackonytė įmetė 7 įvarčius, Dominyka Andronik ir Aistė Malinauskaitė pridėjo po 6.

Susitikimas tarp Kauno raj „Cascados HC-Garliavos SM“ ir Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“ neįvyko dėl pastarojoje komandoje užfiksuoto susirgimo koronavirusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.