EUROLYGA 2023

A. Skarbalius nevadovaus „ACME-Žalgiriui“ LRF taurės finalo ketverte

Jau šį šeštadienį Garliavoje rinksis stipriausios Lietuvos moterų komandos, kurios susigrums dėl Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės.

 A.Skarbalius praleis finalo ketvertą.<br> LRF nuotr.
 A.Skarbalius praleis finalo ketvertą.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-03 18:07

12.00 val. jėgas pirmajame pusfinalyje išmėgins vienos šio sezono lyderių Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės ir Šiaulių SC „Dubysa“/ŠSG. Abi komandos prieš metus vykusiose varžybose pralaimėjo savuosius pusfinalius, tad šįmet turės puikią galimybę reabilituotis.

Šiuo metu žalgirietės moterų čempionate išgyvena pakilimą. Po dviejų iš eilės nesėkmių praėjusių metų pabaigoje kaunietės sugebėjo atsitiesti ir iškovojo 4 pergales iš eilės. Su 7 pergalėmis per 9 mačus žalgirietės yra antroje lentelės vietoje.

Būtent su Šiaulių merginomis jos žaidė paskutiniajame moterų lygos ture ir šventė pergalę 51:22. Vis tik komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius teigė, kad šį rezultatą reikėtų pamiršti.

„Didžiausia klaida, ką galime padaryti – tai sureikšminti šį rezultatą. Varžovės žaidė be kelių svarbių savo žaidėjų, tad taurės varžybose pamatysime jau kitokį jų veidą. Varžovės turi patyrusių žaidėjų kaip Deimantė Pupšytė, kuri pridarė problemų lygos rungtynėse, bei tikrai talentingų jaunų rankininkių, kurios gali vieną dieną pasibelsti ir į rinktinės duris“, – teigė strategas.

Vis tik pats Antanas Skarbalius finalinio ketverto metu komandai nevadovaus. Šaliai vis dar esant pandemijos gniaužtuose 73 metų profesorius vadovavimą komandai rungtynių metu yra patikėjęs asistentei Aurikai Celiešienei.

„Situacija yra tokia, kad geriau pasisaugoti, todėl turėsiu žiūrėti rungtynes per televiziją. Kalbant apie mūsų komandą, reikia pažymėti, kad šiemet įvykdyme šiek tiek korekcijų. Taikome daugiau universalesnį žaidimo modelį ir žaidėjos rungtyniauja dažnai ne sau įprastose pozicijose. Deimantė Baranauskaitė, Martyna Vaitkutė rungtyniauja ne tik krašte, bet ir atsitraukusios.

Prieš sezoną praradome Klaudiją Šidlauskytę, taip pat neturime vartininkės Olesės Semenčenko. Vis tik kitos žaidėjos subrendo fiziškai. Atėjo laikas kitoms žaidėjoms atsiskleisti“, – kalbėjo A.Skarbalius.

Šiaulių komandos vyriausioji trenerė Birūta Vaitiekienė džiaugėsi tuo, kad pavyks į Garliavą atvykti pagrindinės sudėties.

„Šis sezonas mums tikrai nėra lengvas. Mūsų vyresnėms žaidėjoms sunku derinti darbu ir žaidimą komandoje, tačiau panašu, kad Garliavoje galėsime remtis savo pagrindinėmis žadėjomis. Tai tikrai suteikia optimizmo.

Be abejo varžovės yra labiau patyrusios ir pranoksta mus meistriškumu, bet tame yra ir pozityvo. Žaidžiant su tokiomis komandomis galbūt rezultatai kol kas netenkina, kartais pasigendu jaunų žaidėjų sportinio pykčio“, – akcentus dėliojo trenerė.

Apie „ACME-Žalgirio“ merginas kalbėdama B.Vaitiekienė išskyrė šios ekipos žaidėjų fizinius pranašumus, tačiau teigė, kad taurės varžybos prideda papildomos motyvacijos.

„Varžovės mus pranoksta greičiu ir fiziškumu. Jeigu poziciniame žaidime dar kažkiek galime apsiginti, tai su jų greitomis atakomis tvarkytis sekėsi išties sunkiai.

Nepaisant to, būnant tarp 4 stipriausių komandų jauti didesnį spaudimą. Jau buvimas pusfinalyje prideda daugiau atsakomybes ir tuo pačiu atsiranda noras pasirodyti, kuo geriau“, – teigė trenerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.