EUROLYGA 2023

Du geriausi Lietuvos rankininkai žais vienoje komandoje

Du geriausi Lietuvos rankininkai nuo kito sezono žais kartu. Zaporižės „Motor“ klubas, kuriame rungtyniauja Aidenas Malašinskas, paskelbė pasirašęs sutartį su kitu lietuviu Jonu Truchanovičiumi. Dviejų sezonų sutartis įsigalios 2021 metų vasarą. „Motor“ gretose yra dar vienas lietuvis – nuo praėjusių metų vasaros Zaporižės rankininkus treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės strategas Gintaras Savukynas.

Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 12:04 PM

27 metų šiaulietis J.Truchanovičius prieš išvykdamas į užsienį vilkėjo Klaipėdos „Dragūno“ aprangą. 2015-2016 metų sezone jis atstovavo Leobeno „Union“ (Austrija), o 2016 metais perėjo į „Montpellier“ klubą, kuriame praleido geriausią karjeros laikotarpį.

Lietuvis padėjo Monpeljė ekipai 2018 metais tapti Čempionų lygos nugalėtoja bei iškovoti Prancūzijos lygos taurę ir buvo išrinktas į 2017-2018 metų sezono Prancūzijos lygos geriausių žaidėjų septynetą.

Pernai „Montpellier“ neiškovojo kelialapio į Čempionų lygą ir šį sezoną žaidžia antrajame pagal rangą žemyno turnyre Europos lygoje. Prancūzijos lygoje „Montpellier“ užima trečiąją vietą (per 11 rungtynių surinko 18 taškų), o J.Truchanovičius per 10 rungtynių įmetė 10 įvarčių.

Per penkis Prancūzijos lygoje praleistus sezonus J.Truchanovičius žaidė 98 rungtynes ir įmetė 210 įvarčių.

J.Truchanovičiaus sutartis su „Montpellier“ turėjo galioti iki 2022 metų, tačiau rankininkas panoro pakeisti aplinką ir susitarė su klubo vadovais, kad jam būtų leista išvykti jau šiais metais.

Naujasis J.Truchanovičiaus klubas „Motor“ yra nepajudinamas Ukrainos rankinio lyderis. „Motor“ nuo 2013 metų niekam neatiduoda šalies čempiono vardo ir nuolat žaidžia Čempionų lygoje. 34-erių A.Malašinskas šiam klubui atstovauja nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.