EUROLYGA 2023

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vadovas atsiprašė dėl savo seksistinių pareiškimų

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vadovas ir buvęs Japonijos ministras pirmininkas Yoshiro Moris viešai atsiprašė dėl savo seksistinių pareiškimų. Jis tai padarė ketvirtadienį per spaudos konferenciją, kuri buvo skubiai sušaukta kilus skandalui.

Tokijo žaidynių organizacinio komiteto vadovui teko atsiprašinėti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynių organizacinio komiteto vadovui teko atsiprašinėti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 8:24 AM, atnaujinta Feb 4, 2021, 10:32 AM

„Mano žodžiai buvo tikrai nederami, aš norėčiau juos atsiimti ir nuoširdžiai atsiprašyti“, – pareiškė Y.Moris. Tačiau jis pabrėžė, kad „neketina atsistatydinti“. Organizacinio komiteto vadovas taip pat padėkojo visoms moterims, kurios kasdien dirba olimpinio ir sportinio judėjimo labui Japonijoje ir visame pasaulyje.

Plataus atgarsio ir kritikos socialiniuose tinkluose sulaukė Y.Morio pareiškimas, jog dėl moterų skaičiaus didinimo sporto komitetuose ir federacijose posėdžiai trunka kur kas ilgiau, nes moterys ilgai kalba ir kiekviena iš jų mano, kad turi kažką pasakyti.

Be kita ko, Y.Moris atkreipė dėmesį į Japonijos regbio federaciją, kuriai jis ilgai vadovavo. Pasak buvusio premjero, federacijos posėdžiai pasidarė dvigubai ilgesni kaip tik dėl padidėjusio moterų skaičiaus jos sudėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.