EUROLYGA 2023

Moterų rankinio taurė: skirtingu keliu į finalą žengė žalgirietės ir garliavietės

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų taurės varžybose paaiškėjo finalo dalyvės. Dėl prestižinio trofėjaus susikaus Kauno „ACME-Žalgiris“ ir titulą ginantis Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“ klubas.

 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
 Paaiškėjo LRF taurės finalo dalyvės.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 6, 2021, 8:48 PM

Kaip ir buvo galima tikėtis, daug intrigos pirmajame pusfinalyje tarp žalgiriečių ir Šiaulių SC „Dubysos“/ŠSG užfiksuota nebuvo. Kaunietės jau mačo pradžioje ėmė tolti nuo oponenčių ir po pirmojo kėlinio pirmavo – 18:9.

Po pertraukos sunerimti galėjo „ACME-Žalgirio“ sirgaliai tik dėl susižeidusių Viltės Lubytės ir Grėtos Burkaitės, kurios daugiau šiose rungtynėse taip ir nepasirodė. Vis tik ir be dviejų savo pagrindo žaidėjų žalgirietės gana užtikrintai įrodė savąjį pranašumą ir žengė į finalą – 39:25.

Nors G.Burkaitė ir V.Lubytė pusfinalyje daugiau nebežaidė, tačiau patirti sužeidimai nebuvo labai rimti ir abi merginos galės rungtyniauti finale.

Po pergalės kairiarankė V.Lubytė kalbėjo, kad šis mačas tapo gera repeticija prieš finalą.

„Mūsų fizinis pasirengimas ir greitos atakos buvo pagrindiniai faktoriai. Šios dienos mačas buvo gera treniruotė prieš rytojaus finalą.

Žaidėme prieš šiaulietes ir lygos varžybose, tai buvo šioks toks pliusas. Tiek, kad dabar jų sudėtyje buvo daugiau žaidėjų. Linos Abramauskaitės ir kitų aukštų oponenčių žaidimas leido mums gerai pasiruošti rytojui“, – kalbėjo V.Lubytė.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Martyna Vaitkutė, pelniusi 7 įvarčius, Audinga Kniubaitė ir Grėta Burkaitė pridėjo po 6, Deimantė Baranauskaitė – 5, Viltė Lubytė – 4.

Šiaulių komandai 9 įvarčius įmetė Laura Tumaitė, Rūta Abramauskaitė pridėjo 4, Deimantė Pupšytė – 3.

Kitame pusfinalyje jau užfiksuota kur kas atkaklesnė kova. Jame susitiko praėjusių metų finalo dalyvės Vilniaus „Eglė“ ir „Cascada-HC Garliava SM“.

Susitikimą geriau pradėjo vilnietės, kurios netgi pirmavo 4:1, tačiau varžovės atsakė spurtu 3:0. Iki ilgosios pertraukos garliavietės perėmė iniciatyvą ir susikūrė 4 įvarčių persvarą – 17:13.

Nors garliavietės antrajame kėlinyje turėjo jau net 8 įvarčių persvarą (22:14), tačiau tuomet jų pranašumas ėmė tirpti ir likus 10 minučių komandas skyrė vienas įvartis – 26:25. Vis tik „Eglė“ perlaužti rungtynių taip ir neįstengė, o pergalę garliavietės šventė minimalia persvara – 34:33.

Titulą ginančios Garliavos komandos viena iš lyderių Karolina Sparnauskaitė teigė, kad komandos žaidimas per daug banguoja.

„Visą sezoną mūsų žaidimas yra gana banguotas. Atrodo turime pranašumą, tačiau gal per anksti apsidžiaugiame ir galiausiai varžovės tuo pasinaudoja ir mus pasiveja.

Mačo pradžioje jautėme ir jaudulį. Vis tik turime apginti titulą ir tai galbūt šiek tiek pakišo koją. Rytoj vėl susitinkame su žalgirietėmis ir tikiuosi, jog pavyks išvengti tokio bangavimo“, – teigė K.Sparnauskaitė.

Nugalėtojoms net 13 įvarčių įmetė Kamilė Bušaitė, 7 pridėjo Evelina Dževerakaitė, po 5 sykius pasižymėjo Emilė Aglinskaitė ir Karolina Sparnauskaitė.

Vilniaus komandoje rezultatyviausia Daiva Aleksandravičiūtė, kuri įmetė 9 įvarčius, po 6 pelnė Rita Repečkaitė, Dovilė Navikaitė ir Beatričė Ruseckaitė.

Finalas sekmadienį 12 val. bus žaidžiamas Garliavos kultūros ir sporto centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.