EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjų reitingo rinktinė įpusėjo treniruotes nuotolinėje stovykloje

Jau antra savaitė kaip Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) sudarytos Lietuvos reitingo rinktinės šokėjai dalyvauja nuotolinėje stovykloje. Pirmoji savaitė buvo skirta standartiniams šokiams, antroji – fiziniam pasirengimui, o dar vieną savaitę sportininkai gludins Lotynų Amerikos šokius.

Lietuvos sportinių šokių reitingo rinktinėje dalyvauja šalies reitingo finalininkai  <br>M.Žiūros nuotr.
Lietuvos sportinių šokių reitingo rinktinėje dalyvauja šalies reitingo finalininkai  <br>M.Žiūros nuotr.
Į fizinį pasirengimą netradiciškai pažvelgė treneriai Justas ir Jekaterina Kučinskai. <br> lssf.lt nuotr.
Į fizinį pasirengimą netradiciškai pažvelgė treneriai Justas ir Jekaterina Kučinskai. <br> lssf.lt nuotr.
Užsiėmimus jauniems šokėjams vedė sportinių šokių žvaigždės: Veronika Golodneva - Lacitienė ir Ieva Sodeikienė. <br> lssf.lt nuotr.
Užsiėmimus jauniems šokėjams vedė sportinių šokių žvaigždės: Veronika Golodneva - Lacitienė ir Ieva Sodeikienė. <br> lssf.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2021, 1:24 PM, atnaujinta Feb 11, 2021, 1:26 PM

„LSŠF kiekvienais metais sudaro dvi rinktines: vieną – nacionalinę bei vieną – reitingo. Į nacionalinę rinktinę patenka atvirų klasių sportininkai, o Lietuvos reitingo rinktinės nariais tampa šokėjai, rinkę šalies reitingo taškus ir savo klasėse patekę į geriausiųjų šešetukus.

Taip pat šiais metais į rinktinę įtraukti ir dvylika geriausių šalies breiko šokėjų. Reitingo rinktinės nariais tampa visų amžiaus grupių sportininkai – nuo vaikų iki senjorų, todėl stovykloje treniruotes vyksta dviem pogrupiams – mažiesiems ir vyresniems.“ – pasakojo LSŠF Vykdomojo komiteto narys, atsakingas už šokėjų rinktines Rolandas Burneikis.

Kaip ir visus kitus LSŠF rengiamus mokymus, taip ir šiuos kuruoja LSŠF Akademija. Jos vadovas Martynas Kūra džiaugėsi, jog stovykloje treniruotes veda vieni iš geriausių specialistų: „Mes visada stengiamės savo šokėjams pakviesti tuos trenerius, kurie yra sportinių šokių srities lyderiai; dažnai tiek gyvai, tiek dabar per nuotolį kviečiame užsienio specialistus. Šį kartą užsieniečių nesidairėme, nes ir Lietuvoje išaugo puiki jaunų trenerių karta.

Manome, kad svarbu ir tai, jog jaunesni šokėjai, pažįsta mūsų lyderiaujančias poras, jos jauniesiems yra įkvepiantis pavyzdys, todėl į treniruotes dalyviai ateina labiau susikaupę, pasiruošę gaudyti kiekvieną trenerių žodį.“

Standartinių šokių treniruotes vedė pasaulio ir Europos čempionė Ieva Sodeikienė, Europos čempionato medalininkai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva – Lacitienė.

Jie dar kartą priminė stovyklos dalyviams standartinių šokių pagrindus bei atkreipė dėmesį teisingą atskirų šokių principų pritaikymą. V. Golodneva – Lacitienė tikrino šokėjų judesio planavimą, laikyseną; I. Sodeikienė skyrė dėmesį merginų laikysenai, pasvirimams; V. Lacitis išdėstė tango šokio ypatumus bei atskiras figūras.

Fizinio pasirengimo treniruotes šią savaitę vedė Justas ir Jekaterina Kučinskai. Praeityje daug laurų Lotynų Amerikos šokių varžybose nuskynęs J. Kučinskas bei baleto solistė J. Kučinskienė kartu yra tapę Europos parodomosios programos daugkartiniais vicečempionais, o dabar populiarina sveiko judesio užsiėmimus.

Daugelis stovyklos dalyvių buvo nustebinti netikėto požiūrio į fizinį pasirengimą: treneriai stengėsi išsklaidyti nuomonę, jog kūnas ruošiamas tik įdedant didžiules pastangas. Treniruočių metu pratimai buvo atliekami žaidimo forma, reikalavusia susikaupimo, ir šokėjams buvo smagu į veiklas įsitraukti. Nuovargis apėmė, tik supratus, kad treniruotė baigta.

Lietuvos reitingo rinktinės narių dar laukia Lotynų Amerikos šokių pamokos. Jas ves daugkartinė Lietuvos čempionė, pasaulio taurės laimėtoja Eglė Visockaitė – Damaševičienė ir taip pat ne kartą Lietuvos čempionu tapęs, pasaulio čempionato finalininkas Andrius Brikmanis.

Vilniuje ir Kaune dirbantys treneriai jau spėjo ir patys išugdyti Lietuvos čempionus, tad rinktinės nariams padės surasti sėkmingus žingsnius į įspūdingą Lotynų Amerikos šokį.

LSŠF sekretoriato atstovė Diana Gornatkevičienė džiaugėsi, kad nors darbo surengti stovyklą yra nemažai – darbuojasi net kelių žmonių komanda, bet mokymai dalyviams nekainuoja. Stovyklos užsiėmimus finansuoja LSŠF ir LR Sporto rėmimo fondas bei LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pagal projektą „Šokių trenerių, teisėjų, sportininkų, besidominčių visuomenės narių kvalifikacijos tobulinimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.