EUROLYGA 2023

„Australian Open“ turnyras penkias diena vyks be žiūrovų, o N. Osaką per mačą atakavo drugelis

Melburne vykstantis prestižinis „Didžiojo kirčio“ serijos „Australian Open“ turnyras mažiausiai penkias dienas bus priverstas neįleisti žiūrovų į kortus. Nors iki ketvirtadienio varžybose kasdien apsilankydavo mažiausiai 30 tūkstančių sirgalių, nuo penktadienio vidurnakčio Viktorijos valstijoje įvedamas mažiausiai penkių dienų karantinas.

 Naomi Osaką atakavo drugelis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Naomi Osaką atakavo drugelis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 10:06 AM, atnaujinta Feb 12, 2021, 10:30 AM

Jei jis baigsis po penkių dienų, tuomet sirgaliai ne per televizorių ekranus turės šansą pamatyti „Australian Open“ pusfinalius bei šeštadienio moterų bei sekmadienį vyrų finalus.

Valstijos vadovybė ėmėsi tokių priemonių dėl Melburne išaiškintų 19 koronaviruso atvejų, kurie siejami su kur kas agresyvesniu – britiškuojų – virusu. Jis buvo ratas pas šalia oro uosto esančio viešbučio gyventojus bei aptarnaujantį personalą.

Karantino metu Melburne ir visoje valstijoje bus draudžiama eiti iš namų be pateisinamos priežasties: galima tik nueiti į parduotuvę, vykti į darbą, jei nėra galimybių tai daryti nuotoliniu arba sportuoti gryname ore ne daugiau kaip 2 valandas.

Turnyro organizatoriai paskelbė, kad pinigus už vasario 13-18 dienoms pirktus bilietus jie grąžins per dvi dienas.

Jau prasidedant karantinui 11-oji pagal skirstymą amerikietė S. Williams penktadienį 7:6 (7:5), 6:2 įveikė rusę Anastasiją Potapovą (WTA-101).

Turnyro aštuntfinalyje S. Williams jau turės gerokai labiau pasistengti, nes jos ten lauks 7-oji pasaulio raketė Aryna Sabalenka iš Baltarusijos.

22 metų A. Sabalenka užtruko tik vos daugiau nei valandą ir 6:3, 6:1 nepaliko vilčių JAV atstovaujančiai Ann Li (WTA-69).

Toliau žengė ir japonė Naomi Osaka (WTA-3), kuri 6:3, 6:2 nugalėjo Tuniso tenisininką Ons Jabeur (WTA-30). Šiame mače sulaukta savotiškos atakos – japonę kurį laiką atakavo drugelis, kuris bandė sėstis tenisininkai ant veido ir kojų. Atletė šiaip ne taip atsikratė drugelio draugijos.

Aštuntfinalyje 2019 m. turnyro čempionė susitiks su ispane Gabine Muguruza (WTA-14), kuri netruko nė valandos ir 6:1, 6:1 sutriuškino kazachę Zariną Diyas (WTA-83).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.