EUROLYGA 2023

LRF taurės pusfinaliai: nesuvestos sąskaitos ir principinės akistatos

Jau šį savaitgalį Garliavoje renkasi 4 stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos, kurios susikaus dėl pirmojo sezono trofėjaus – LRF taurės.

Jau šį savaitgalį Garliavoje renkasi 4 stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos.<br>LRL nuotr.
Jau šį savaitgalį Garliavoje renkasi 4 stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos.<br>LRL nuotr.
Jau šį savaitgalį Garliavoje renkasi 4 stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos.<br>LRL nuotr.
Jau šį savaitgalį Garliavoje renkasi 4 stipriausios Lietuvos vyrų rankinio komandos.<br>LRL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 5:32 PM

Pirmajame pusfinalyje šeštadienį 15.00 val. susitiks HC „Vilnius“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Kauniečiai į finalinį LRF taurės ketvertą sugrįžta po metų pertraukos. Praėjusiais metais jie savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje, o prieš 2 metus nužygiavo iki finalo, tačiau ten pasipriešinti Klaipėdos „Dragūnui“ neįstengė. Lietuvos rankinio lygoje (LRL) Kauno klubas šiuo metu su 6 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais žengia ketvirtoje vietoje.

Nors komanda prieš sezoną išplėtė savo sudėtį, tačiau galima teigti, kad jos lyderiai per daug nepasikeitė. Rezultatyviausias šalies čempionate yra Tadas Bučinskas, kuris renka vidutiniškai po 7,4 įvarčio. Antras pagal rezultatyvumą yra Arminas Stankūnas, pelnantis po 5,1 įvarčio.

LRF taurės ketvirtfinalyje „Granitas-Karys“ du kartus užtikrintai įveikė HC „Molėtų“ rankininkus, o šis finalo ketvertas bus pirmasis ir šį sezoną prie komandos vairo stojusiam vyriausiajam treneriui Vaidotui Grosui.

Kauniečių varžovai HC „Vilniaus“ rankininkai yra etatiniai taurės finalo ketverto dalyviai, tačiau iki titulo jiems vis pritrūksta. Pastaruosius du metus šis klubas krinta taurės pusfinalyje, o 2017 metais finale nusileido „Dragūnui“.

Vis tik šįmet vilniečių sudėtis leidžia turėti rimtų ambicijų pakovoti net ir dėl titulo. Nors LRL čempionate šiuo metu šis klubas žengia penktas, tačiau tuo, kad gali kautis su lyderiais jau galėjome įsitikinti.

Ryškiausia figūra Vilniaus ekipoje be abejo yra Mindaugas Urbonas dar pernai rungtyniavęs aukščiausioje Rusijos lygoje ir tuo pačiu ginantis ir Lietuvos rinktinės garbę. Kairysis kraštas prieš pradėdamas legionieriaus karjerą eilę metų atstovavo būtent „Granitui-Kariui“ ir netgi buvo rezultatyviausias LRL žaidėjas. Šį sezoną M.Urbonas vidutiniškai renka po 9,4 ir pagal šį komponentą vėl yra lyderis. Įdomu tai, kad ir kitas kertinis HC „Vilniaus“ žaidėjas yra vilkėjęs „Granito-Kario“ marškinėlius. Kairysis pusiau kraštas Vaidas Drevinskas dar prieš porą sezonų rungtyniavo Kaune, o dabar LRL pirmenybėse vis dar yra sunkiai sulaikomas ir renka po 6 įvarčius.

Taurės ketvirtfinalyje HC „Vilnius“ išmėgino jėgas su LRF I-osios lygos lyderiu „Amber“ klubu ir pastarajam nepaliko jokių šansų bei žengė į pusfinalį.

Kitame pusfinalyje 17:00 bus galima išvysti praėjusių metų taurės finalininkų akistatą. Tarpusavyje susitiks „Dragūnas“ ir Vilniaus „Šviesa“.

Prieš metus Alytuje „Šviesa“ pranoko „Dragūną“ rezultatu 31:29 ir paveržė jų gintą titulą. Klaipėdiečiai keturis metus iš eilės žengė į LRF taurės finalą ir du kartus kėlė trofėjų į viršų.

Klaipėdiečiai nors lygoje šiuo metu yra jiems neįprastoje trečioje vietoje, tačiau pastaruoju metu demonstruoja itin solidų žaidimą. „Dragūną“ iš rikiuotės išmušęs buvo koronavirusas, tačiau dabar komandos žaidėjai jau yra sveiki ir nukeltose ketvirtfinalio rungtynėse jie užtikrintai įveikė Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Klaipėdos komandos gretose negalima išskirti vieno aiškaus lyderio, o rezultatyviausias šiuo metu yra Mykolas Lapiniauskas, pelnantis po 4,7 įvarčio. Dėmesį reikėtų atkreipti ir į ekipos naujoką Danylo Glušaką. Ukrainietis jau spėjo sužaisti du mačus „Dragūno“ gretose ir abu kartus pelnė po 5 įvarčius.

„Šviesa“ į Garliavą atvyksta ginti iškovoto titulo, o istorija byloja, kad tai padaryti vyrų komandoms sekasi išties sudėtingai. Pastaruoju metu to padaryti nepavykdavo nei vienai iš komandų.

Vilniaus komandos stiprybė yra išlaikytas žaidėjų branduolys, kuris kartu žaidžia jau ne pirmus metus. Ekipoje ryškų vaidmenį vis dar vaidina Valdas Drabavičius, renkantis po 5,4 įvarčio, taip pat vis tvirčiau jaučiasi kairysis pusiau kraštas Karolis Antanavičius, kuris pelno po 5,2 įvarčio.

Geru puolimu pasižyminti „Šviesa“ LRL pirmenybėse nepralaimėjo nė karto ir tik sykį sužaidė lygiosiomis su Alytaus „Varsa-Stronglasu“, tad jie ir dalijasi 1–2 vietas čempionate.

„Šviesai“ šiuo metu priklauso ir LRF supertaurė, o finale jie palaužė būtent būsimą savo varžovą „Dragūną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.