EUROLYGA 2023

Tokijo olimpiados vadovas vis dėlto atsistatydino dėl replikų apie per daug kalbančias moteris

2020-ųjų Tokijo olimpiados vadovas Yoshiro Mori kaip ir buvo kalbėta atsistatydino dėl seksistinių pastabų, sukėlusių pasipiktinimą Japonijoje ir užsienyje. Iki žaidynių lieka mažiau kaip 6 mėnesiai.

Tokijo olimpiados vadovas Yoshiro Mori.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Tokijo olimpiados vadovas Yoshiro Mori.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 8:43 AM, atnaujinta Feb 12, 2021, 11:34 AM

Kalbėdamas Tokijuje Y. Mori atsiprašė, nes jo „nederami komentarai sukėlė painiavą“.

Daugelis didelių Japonijos žiniasklaidos priemonių dar ketvirtadienį remdamosi anoniminiais šaltiniais pranešė, jog Y. Mori informavo pareigūnus apie savo norą atsistatydinti ir ketino viešai tai paskelbti per olimpiados organizatorių susitikimą penktadienį.

Netaktiškais komentarais garsėjantis 2020 metų Tokijo olimpiados bosas jautė vis didesnį spaudimą dėl praėjusią savaitę pareikštų pastabų, kad moterims „sunku“ kalbėti glaustai.

Jis tikino, kad per susitikimai, kuriuose dalyvauja daugiau moterų, užsitęsia, nes moterys negali aiškiai suformuluoti sakinių ir minčių, todėl jie prailgsta.

Jau buvęs vadovas Y.Mori konstatavo, kad moterys būtinai nori pasisakyti ir tai daro labai ilgai, gaišindamos brangų laiką.

83 metų Y. Mori atsiprašė, bet ir vėl sulaukė pasmerkimo tolesniais tvirtinimais, jog jis girdėjo skundų, kad moterys nesustodamos kalba net ir tada, kai to jau ir nereikia.

Y. Mori komentarus smerkė politikai ir sporto žvaigždės. Svarbūs rėmėjai taip pat sakė, kad tokios pastabos prieštarauja olimpinei dvasiai.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) nurodė, jog laiko šį klausimą jau išspręstu, bet stiprėjant priešiškai reakcijai sakė, kad Y. Mori pastabos yra „visiškai nederamos“.

Anot vietos žiniasklaidos, į Tokijo žaidynių vadovo pareigas buvo pasiūlyta Japonijos olimpinių žaidynių ministrės Seiko Hashimoto kandidatūra, nors organizatoriai iš pradžių svarstė paskirti buvusį Japonijos futbolo asociacijos prezidentą Saburo Kawabuchi.

Tačiau S. Kawabuchi atsisakė eiti šias pareigas, pranešė „Kyodo News“, nors reporteriams ketvirtadienį sakė, kad būtų pasirengęs vadovauti komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“