EUROLYGA 2023

Iki rekordo pritrūko vos vieno centimetro

Šuolininkui į aukštį kauniečiui Adrijui Glebauskui, kovojančiam dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes, iki Lietuvos rekordo pritrūko vos centimetro, tačiau galimybės išbandyti jėgas svarbiausiame pasaulio sporto renginyje gerokai padidėjo.

Po priverstinės pertraukos A.Glebauskas varžybų metu nuolat gerina rezultatus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Po priverstinės pertraukos A.Glebauskas varžybų metu nuolat gerina rezultatus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2021, 12:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2021, 12:38 PM

26 metų A.Glebauskas tapo Kladne (Čekija) vykusių tarptautinių Kladno Indoor“ varžybų nugalėtoju. Jis įveikė 227 cm aukštį, pasiekė asmeninį uždarų patalpų rekordą ir vos centimetru atsiliko nuo šalies uždarų patalpų rekordo, kurį 2015 metais užfiksavo Raivydas Stanys.

Tai buvo trečios A.Glebausko varžybos per savaitę. Praėjusį antradienį Banska Bistricoje (Slovakija) jis peršoko 220 cm, o penktadienį Nehvizduose (Čekija) įveikė 217 cm aukštį.

„Iki išvykos atlikau tik vieną šuolių į aukštį treniruotę, nes jutau traumų pasekmes, tad techniniu atžvilgiu buvau visiškai nepasiruošęs. Fiziškai buvau pasiruošęs, norėjau kuriose nors varžybose gerai sušokti ir pasikelti reitingą“, – dėstė planus A.Glebauskas.

Sportininkui apmaudu, kad nepasisekė Banska Bistricoje, nes ir ten galėjo įveikti 224–228 cm aukštį, tačiau nepavyko.

„Švaistau galimybes, nes Banska Bistricos varžyboms suteikta gera kategorija, jos yra bene žinomiausios šuolininkų į aukštį varžybos pasaulyje.

Jei būčiau peršokęs 227 centimetrų aukštį, turėčiau kur kas daugiau reitingo taškų“, – svarstė šuolininkas.

Už pasirodymą lengvaatletis pelnė 1167 taškus ir atrankos į Tokijo olimpines žaidynes reitinge šoktelės iš 33-iosios į 27–28 poziciją. Tokijuje varžysis 32 šuolininkai į aukštį.

Sporto mokyklos „Startas“ atstovas dvi dienas buvo praradęs Lietuvos sezono lyderio statusą po to, kai LLAF taurės varžybose Juozas Baikštys peršoko 221 cm.

„Džiugu, kad Juozas grįžo ir sėkmingai pasirodė. Lietuvoje nebegalėsiu sušokti blogai ir pasiimti pirmąją vietą. Žinau, kiek aš galiu šokti, kam esu pasiruošęs ir ko trūko, kad šokčiau aukščiau.

Jei Juozas šoks 225 cm ar 228 cm, dėl to tik džiaugsiuosi. Šiuo metu galvoju apie daug aukštesnius rezultatus. Manau, mes vienas kitam netrukdysime. Svarbu, kad abu būtume sveiki“, – teigė A.Glebauskas.

Kladne peršokęs 227 cm aukštį kaunietis kartelę kėlė į 230 cm – sėkmės atveju jis būtų net dviem centimetrais pagerinęs šalies rekordą.

Trenerė Audra Gavelytė vėliau klausė auklėtinio, kodėl jis nekėlė kartelės į 229 cm aukštį.

„Tokiems rezultatams jau esu pasiruošęs, tai tik laiko bei sveikatos klausimas, kada peršoksiu, tad iškart kėliau į 230 cm. Pats mačiau ir visi matė, kad labai nedaug trūko, kad įveikčiau.

Pernai buvau pasiruošęs gerai, bet jaučiau, kad sunku atakuoti 229 cm aukštį, o dabar atakuoju 230 cm geriau nei vasarą. Nebegalvoju, kad reikia būtent dabar pasiekti rekordą, orientuojuosi į tuos rezultatus, kurie padėtų ką nors pasiekti Europoje ir pasaulyje“, – šyptelėjo A.Glebauskas. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.