EUROLYGA 2023

Netikėtas sprendimas – latvis iš senų spintų pasistatė solidžią bobslėjaus trasą

Ką reikėtų padaryti, kad sugebėtum nuvilioti vaiką nuo kompiuterio, tačiau nebūtum jo akyse bambekliu ar šiaip didžiuoju „negalima“. Netikėtą sprendimą sumąstė nedidelio Latvijos miestelio Rūjienos gyventojas Aivis Berzinis – savo rankomis jis sukonstravo namo kieme 170 metrų bobslėjaus trasą, praneša „Eurosport“.

 Latvio pasistatyta bobslėjaus trasa.<br> youtube. stop kadras
 Latvio pasistatyta bobslėjaus trasa.<br> youtube. stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 2:23 PM

Dviejų vaikų tėvas bobslėjaus trasą pradėjo konstruoti prieš šešerius metus: per pirmuosius statybos metus jis nutiesė vos 10 metrų trasos. Tačiau kasmet ji vis ilgėjo ir jau dabar užima visą savininko turimą žemės plotą.

Kasmet A.Berzinis savo darbus pradeda dar neprasidėjus žiemos sezonui: rudenį jis pradeda statyti trasos rėmus iš lentų ir smėlio, o jau atėjus šalčiams – iš sniego ir vandens.

Trasos pagrindą latvis sukala iš kadaise buvusių spintų dalių, tad visa jo statyba išties kainuoja juokingus pinigus.

„Nutariau nedeginti senas turėtas spintas. Nusipirkau už 50 eurų reikalingų varžtų, o viskas kita – sumanumas ir malonumas kažką padaryti“, – pasakojo vos 3 tūkst. gyventojų turinčio miestelio trasos savininkas.

Jis taip pat savo rankomis pagamino ir roges-bobus, kurie skrieja trasa. Vyras tiesiog paėmė JAVA motociklo šoninę priekabą ją aptvarkė, o vietoj pačiūžų bobas slysta turėdamas paprasčiausius išlenktus ir pritvirtintus metalinius vamzdžius.

Kiekviena kelionė trasa vyksta apie minutę, o aparatas gali išvystyti greitį iki 35 km/h.

„Taip, tai ne 135 kilometrai per valandą, kaip yra pas tikruosius bobus, tačiau juk ir mano technologija yra visiškai kita.

Pačios rogės pagamintos iš čekoslovakiško motociklo JAVA priekabos. Turiu dabar dvi tokias roges – vienomis galima judėti trasa, o kitas jau ruošti startui“, – juokėsi A.Berzinis.

Bobslėjaus trasa yra prie netoliese easnčio miestelio vaikų darželio, į kurį vaikšto Aivio ir Danos Berzinių vaikai – sūnus Mikis bei dukra Paula.

Mamos žodžiais, pradžioje vaikams ne itin patiko idėja važinėtis bobslėjaus trasa, tačiau Dana kelis kartus su vaikais sėdosi kartu į bobą ir dabar tai mėgstamiausias šeimos laiko praleidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.