EUROLYGA 2023

„LTeam žiemos festivalio“ mankštos – ir gerai savijautai, ir poilsiui nuo pamokų

„LTeam žiemos festivalis“ – tradicinė šventė, be kurios daug sporto gerbėjų Lietuvoje nebeįsivaizduoja žiemos. Nuo 2014-ųjų vykstanti iniciatyva šiais metais kitokia, tačiau ne mažiau intriguojanti. Sportuoti kartu kviečia bei patarimais dalinasi garsūs šalies sportininkai, o visų dalyvaujančiųjų laukia prizai.

Iki vasario 21 dienos Lietuvos gyventojai kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį.<br>Kipro Štreimikio nuotr.
Iki vasario 21 dienos Lietuvos gyventojai kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį.<br>Kipro Štreimikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2021, 11:36 AM

Iki vasario 21 dienos Lietuvos gyventojai kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį – tiek lauke, tiek namuose: bėgti, minti dviratį, pasivaikščioti gamtoje, čiuožti slidėmis ar pačiūžomis, taip pat užsiimti joga ar treniruotėmis namų sąlygomis.

Dalyvauti virtualiame Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos olimpinio fondo (LOF) organizuojamame „LTeam žiemos festivalyje“ – itin paprasta. Vasario 17-21 dienomis sportuojant reikia užfiksuoti treniruotės akimirką ir pasidalinti socialiniuose tinkluose su grotažyme #ŽiemosFestivalis2021. Tiesa, papildoma sąlyga – nuotraukoje turi matytis žodis LTeam.

Galimybė moksleiviams

„LTeam žiemos festivalio“ dalyviai kasmet išbandydavo po kelias dešimtis skirtingų sporto šakų. Šiemet organizatoriai paruošė skirtingų virtualių treniruočių ciklą.

Kol ugdymo procesas, o taip pat ir fizinio ugdymo pamokos vyksta virtualiai, nemažai moksleivių kartu su mokytojais ketina prisijungti prie „LTeam žiemos festivalio“.

„Karantino metu ir vaikai, ir suaugusieji beveik visą dieną praleidžia prie kompiuterio ekrano, todėl fizinis aktyvumas tapo dar svarbesniu. Judėjimas padeda ne tik sustiprėti fiziškai, bet ir atsipalaiduoti, geriau susikaupti pamokoms ir darbui. Todėl sveikintina festivalio organizatorių iniciatyva šiemet pakviesti į bendras virtualias treniruotes.

Manau, kad į šias treniruotes galėtų įsijungti ir moksleiviai, taip pailsėdami nuo nuotolinių pamokų“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri pati dažnai bėgioja ir žiemą, o pastaruosius savaitgalius praleido slidinėdama ant Kauno marių ledo.

Išaugo sporto vertė

Virtualiomis treniruotėmis ir naudingais patarimais su sporto mėgėjais dalinasi laidų vedėja Dalia Belickaitė, baidarininkas Ričardas Nekriošius, irkluotoja Viktorija Senkutė, penkiakovininkė Ieva Serapinaitė, dviratininkė Olivija Baleišytė, jogos mokytoja Lina Jurevičiūtė, slidininkas Mantas Strolia ir kiti.

„Visame pasaulyje kalbama, kad dėl koronaviruso pandemijos visuomenės sveikatos apsauga taps gerokai reikšmingesnė. Tarptautinis olimpinis komitetas ir Pasaulio sveikatos organizacija ėmė dar stipriau propaguoti sveiką gyvenimo būdą, fizinį aktyvumą, sportą ir aktyvų poilsį.

Tyrimai rodo, kad sportas padeda palaikyti ne tik fizinę, bet ir gerą psichologinę, emocinę savijautą. Būtent dėl to sportas bei aktyvi fizinė veikla, ko gero, yra pigiausia priemonė gerai visuomenės sveikatai užtikrinti.

„LTeam žiemos festivalis“ – vienas sėkmingiausių ir žmonių labai pamėgtas mūsų projektas. Praėjusiais metais Druskininkuose 31 sporto rungtį išbandė net 8 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos. Neabejoju, kad šiemet virtualiai sportuos dar daugiau žmonių“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.