EUROLYGA 2023

Europos uždarų patalpų čempionate varžysis devyni Lietuvos lengvaatlečiai

Paaiškėjo galutinė Lietuvos komandos sudėtis kovo 4-7 dienomis Torunėje (Lenkija) vyksiančiame Europos uždarų patalpų čempionate. Prie septynių normatyvus įvykdžiusių sportininkų ketvirtadienį prisijungė dar du sportininkai, sulaukę „European Athletics“ kvietimų dėl aukštų sezono rezultatų.

Simas Bertašius.<br>A.Pliadžio nuotr.
Simas Bertašius.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-25 13:59, atnaujinta 2021-02-25 14:03

Normatyvus įvykdė Agnė Šerkšnienė, Modesta Morauskaitė (abi – 400 m bėgimas), Diana Zagainova (trišuolis), Gediminas Truskauskas (60 m bėgimas), Rapolas Saulius (60 m barjerinis bėgimas), Simas Bertašius (1500 m bėgimas) ir Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį).

Kvietimų išbandyti jėgas Torunėje sulaukė tokio rango suaugusiųjų varžybose debiutuosiantis 22 metų Juozas Baikštys (šuoliai į aukštį) ir pirmame uždarų patalpų žemyno čempionate dalyvausianti 25-erių Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį).

Trejus metus dėl traumų nestartavęs J.Baikštys praėjusį savaitgalį Lietuvos čempionate peršoko 224 cm bei pasiekė šeštą rezultatą šalies istorijoje. Tarp europiečių šis rezultatas šiemet yra 16-as.

„Truputį nustebau, kad paėmė. Daugiau šansų daviau, kad manęs neims nei kad ims. Nustebau, bet tuo pačiu ir apsidžiaugiau. Būtų malonesnis jausmas, jei būčiau įvykdęs normatyvą ir patekęs tiesioginiu būdu, o ne per aplinkui, bet jei paėmė, tikriausiai esu vertas. Bus įdomu, jaudulys iš karto pakilo, kai sužinojau, jog važiuosiu. Laukia nemažas iššūkis“, – kvietimu džiaugėsi J.Baikštys.

Stabiliai aukštus rezultatus žiemą demonstravo J.Petrokaitė. Geriausia praėjusių metų Baltijos čempionato lengvaatletė LLAF taurės varžybose Šiauliuose nušoko 6,48 m, o Lietuvos čempionate Klaipėdoje – 6,46 m. Geriausių Europos rezultatų sąraše lietuvės rezultatas yra 18-as.

„Žinoma, kad buvo dvejonių dėl pakvietimo. Laukiau ketvirtadienio, galvojau, kokios čia tos naujienos bus. Treniruotėje grįžtu atlikusi pratimą ir girdžiu, kad tėtis kalba su Nijole (Medvedeva – LLAF viceprezidentė). Spėliojau, ką čia pasakys, bet pamačiau, kad tėtis šypsosi, todėl pradėjau ir aš šypsotis. Labai smagi naujiena, sukilo toks energijos pliūpsnis“, – džiūgavo J.Petrokaitė.

Prieš dvejus metus Europos čempionate Glazge (Škotija) taip pat dalyvavo devynių Lietuvos lengvaatlečių delegacija. Gausesnė komanda šalies istorijoje buvo tik sykį, 2009-aisiais – tada startavo 10 sportininkų.

Į Torunę rinktinė išvyks antradienį, o pirmieji čempionate pasirodys S.Bertašius, A.Glebauskas bei J.Baikštys, startuosiantys dar ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.