EUROLYGA 2023

Favoritėms iššūkį metusios Lietuvos bėgikės į Europos čempionato finalą nepateko

Lietuvos bėgikėms Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas baigėsi ties pusfinaliu. Agnė Šerkšnienė 400 m rungtyje užėmė 11 vietą, o Modesta Morauskaitė – 15-ąją. Vis dėlto Torunės areną jos paliko su šypsenomis veide.

 Agnė Šerkšnienė<br> D.Umbrasas/LRT. nuotr.
 Agnė Šerkšnienė<br> D.Umbrasas/LRT. nuotr.
 Modestas Morauskaitė
 Modestas Morauskaitė
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 11:15 PM, atnaujinta Mar 5, 2021, 11:17 PM

A.Šerkšnienė savo pusfinalio bėgime gavo gerai pažįstamas varžoves, kurių pavardes norėtųsi matyti ne pusfinalyje, bet kovojant dėl medalių. Rugsėjį Deimantinės lygos etape Romoje lietuvė finišavo antra, nusileidusi olandei Liekei Klaver, bet aplenkusi tituluotą lenkę Justyną Šwiety-Ersetic. Šios trys sportininkės prieš startą buvo išskiriamos kaip favoritės, tačiau kelialapių į finalą – tik du.

J.Šwiety-Ersetic finišavo pirma, pagerinusi Lenkijos rekordą (51,34 sek.), o L.Klaver – antra (52,09 sek.). Abi sportininkės užfiksavo geresnius rezultatus už šiemet A.Šerkšnienės pasiektą Lietuvos rekordą (52,12 sek.). Antrame pusfinalio bėgime mūsiškė po pirmų 100 metrų pirmavo, tačiau finišavo penkta (53,09 sek.).

„Taktika buvo tokia, kad reikia pradėti stipriu startu, nes pusfinalis buvo labai stiprus. Buvo Europos čempionė lenkė, stipri anglė bei olandė – visų jų taktika tokia, kad pradeda stipriai. Tikslas buvo neatsilikti, eiti tolygiai. Startas pavyko, o vėliau, nežinau...

Uždarose patalpose labai daug taktikos. Jei gerai pamenu, vėl gavosi taip, kad mane iš išorės užspaudė, uždarė. Turbūt ten ir pralošiau, nes iškart atsidūriau penktoje vietoje, o tada atsilošti tris-keturias vietas yra neįmanoma“, – sakė A.Šerkšnienė.

Penktadienį ryte vykusioje kvalifikacijoje lietuvė distanciją nubėgo per 53,00 sek. Lengvaatletė teigia, kad pusfinalyje jautėsi šviežia, o atrankoje per daug jėgų neiššvaistė.

„Jaučiausi neblogai, nes iš ryto bėgimas vyko patogiu ritmu. Nelabai pavargau iš ryto, o dabar tiesiog taktiškai neįvykdžiau bėgimo. Toks sportas“, – šyptelėjo A.Šerkšnienė.

M.Morauskaitė bėgo trečiame iš trijų pusfinalio bėgimų, kuriame dalyvavo titulą ginanti šveicarė Lea Sprunger bei sezono lyderė olandė Femke Bol.

Pastaroji pasiekė geriausią rezultatą tarp visų pusfinalio dalyvių (51,17 sek.), o antrąjį kelialapį į finalą nugvelbė britė Jodie Williams (52,09 sek.). M.Morauskaitė tarp šešių bėgimo dalyvių finišavo ketvirta – 53,20 sek.

Atrankoje mūsiškė pasiekė asmeninį rekordą – 52,52 sek.

„Be abejo, rezultatas tikrai netenkina, bet iš esmės esu patenkinta. Žinojau, kad mano galimybės pakliūti į finalą yra menkos.

Nusprendžiau pasinaudoti proga ir pasimokyti, kaip bėgti uždarose patalpose, kaip stipriai reikia kovoti dėl pozicijos. Pamoka yra tikrai labai gera, tik tokiose varžybose to išmokstama“, – pasakojo M.Morauskaitė.

Lietuvos lengvaatletės taktiniai manevrai pusfinalyje buvo atlikti kone idealiai. Puikiai startavusi bei po 200 metrų, kada bėgikės iš atskirų takų subėga į vieną, patogią poziciją užsiėmusi M.Morauskaitė metė iššūkį lyderėms ir labiausiai prisidėjo, kad už finalo borto atsidurtų mūsiškę tik paskutiniuose metruose aplenkusi dukart Europos čempionė L.Sprunger.

„Taktiškai padariau maždaug taip, kaip galvojau. Mačiau, kad kaip ir kvalifikacijoje bėgsiu su Lea, o už jos ilgų kojų bėgti labai nepatogu. Pagalvojau, kad šįkart užsiimsiu patogesnę poziciją, rizikuosiu, nes bėgu dėl patirties – man tai puikiai pavyko. Miriau gale žiauriai, bet nesvarbu, man patiko“, – nusijuokė M.Morauskaitė.

Šeštadienį pasirodymą Europos čempionate pradės paskutiniai Lietuvos rinktinės atstovai: 60 m bėgs Gediminas Truskauskas, 60 m barjeriniame bėgime startuos Rapolas Saulius, o trišuolio kvalifikacijoje – Diana Zagainova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.