EUROLYGA 2023

Japonijoje olimpinės ugnies estafetės starto ceremonija tikriausiai vyks be žiūrovų

 Japonijoje šį mėnesį vyksianti olimpinio ugnies nešimo estafetės pradžios ceremonija tikriausiai vyks be žiūrovų, tačiau žiūrovai galės tiesiogiai stebėti deglo kelionę per Japoniją, pranešė vienas laikraštis.

 Olimpinės ugnies estafetė turėtų startuoti kovo 25-ąją<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Olimpinės ugnies estafetė turėtų startuoti kovo 25-ąją<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 3:57 PM

Dienraštis „Yomiuri Shimbun“ rašo, kad tęsiantis koronaviruso pandemijai olimpinių žaidynių organizatoriai baiminasi didelio žmonių skaičiaus per kovo 25 dieną Fukušimoje vyksiančioje ceremonijoje ir tikriausiai atsisakys planų įleisti 3 tūkst. žiūrovų, kaip buvo planuota anksčiau.

Tokijo olimpinių žaidynių atstovas spaudai sakė, kad „apsispręsti liko tik dėl olimpinės ugnies estafetės starto detalių“.

Organizatoriai jau yra pateikę griežtas taisykles per visą šalį einančiai olimpinės ugnies estafetei, kurią, kartu su Tokijo olimpinėmis žaidynėmis, buvo nuspręsta perkelti į 2021-uosius metus.

Specialiai vykti stebėti olimpinio deglo nešimo bus draudžiama. Žmonių prašoma tiesiogiai stebėti tik tą estafetės dalį, kuri vyks netoli jų namų ir laikantis atstumo nuo kitų žmonių.

Dėvėti kaukes bus privaloma, žiūrovų prašoma „reikšti palaikymą plojimais ir naudojant organizatorių išdalytas priemones, o ne šūksniais ir sveikinimais“.

Estafetė gali būti laikinai sustabdyta, jei toje vietoje bus per didelis skaičius žmonių.

Organizatoriai, bandydami įveikti abejones, ar šią vasarą olimpinės žaidynės galės įvykti saugiai, paskelbė daugybę taisyklių, kuriomis siekiama pažaboti potencialų koronaviruso plitimą.

Be to, šį mėnesį organizatoriai spręs, ar leisti užsienio žiūrovams dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, o žiūrovų kiekio ribojimus turėtų priimti ateinantį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.