EUROLYGA 2023

Tokijo olimpiadoje nebus sirgalių iš užsienio: nutarta jų neįsileisti

Japonija nusprendė neleisti žiūrovams iš užsienio stebėti Tokijo olimpinių žaidynių baiminantis, kad svečių antplūdis gali sukelti naujų koronaviruso atvejų protrūkį, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

Lietuvos rinktinės sirgaliai <br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Lietuvos rinktinės sirgaliai <br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Lietuvos rinktinės sirgaliai <br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Lietuvos rinktinės sirgaliai <br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 5:14 PM

Kaip pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, vyriausybė priėjo prie išvados, kad „neįmanoma“ leisti sporto gerbėjams iš užsienio dalyvauti šios vasaros žaidynėse, kurios buvo atidėtos metams dėl koronaviruso pandemijos.

Taip nuspręsta kilus „Japonijos visuomenės būgštavimų dėl koronaviruso ir to fakto, kad daugelyje šalių aptikta labiau užkrečiamų (viruso) atmainų“, nurodė agentūra, cituodama neįvardintus pareigūnus.

Dienraštis „Asahi Shimbun“ pranešė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) prašė Japonijos padaryti išimtį su finansuotojais susijusiems svečiams iš užsienio. Pasak pranešimo, vyriausybė šį prašymą nagrinėja.

Nepaisant šią žiemą išaugusio naujų užsikrėtimų COVID-19 skaičiaus, viruso protrūkis Japonijoje nebuvo labai didelis, lyginant su kitomis šalimis. Iš viso Japonijoje buvo registruota maždaug 8 300 mirčių. Šalis išvengė griežtų karantino priemonių, nors Tokijo regione dabar galioja nepaprastoji padėtis, dėl kurios barai ir restoranai užsidaro anksti.

Tokijo 2020 metų olimpinių žaidynių organizatoriai pabrėžė, kad visuomenės saugumas yra šių liepos 23 dieną prasidedančių žaidynių „svarbiausias prioritetas“.

Pranešama, kad užsienyje Japonija pardavė maždaug 900 tūkst. žiūrovų bilietų.

Žaidynių organizatoriai sakė, kad oficialų sprendimą dėl žiūrovų iš užsienio paskelbs šį mėnesį, veikiausiai prieš olimpinio deglo nešimo estafetės pradžią kovo 25 dieną.

Anksčiau antradienį pasirodė pranešimų, kad deglo nešimo ceremonija veikiausiai prasidės be žiūrovų, tačiau gerbėjams vis tiek bus leidžiama stebėti deglo nešimą, stovint šalikelėse.

Šią savaitę „Yomiuri Shimbun“ paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad daugiau nei 75 proc. japonų nepritaria žiūrovų iš užsienio įleidimui.

Tokijo olimpiados vadovė Seiko Hashimoto  penktadienį sakė, kad organizatoriai „tikrai nori surengti renginį stadionuose, pilnuose žiūrovų iš viso pasaulio“.

Tačiau tai padaryti bus sunku, jeigu „mūsų padėtis nebus tokia, kad galėtume juos priimti, ir padėtis medicinos įstaigose nebus tobula“, sakė ji.

Žaidynių organizatoriai jau paskelbė griežtas taisykles olimpinio deglo nešimui, kuris buvo atšauktas 2020 metais po istorinio sprendimo metams atidėti olimpines žaidynes.

Remiantis pranešimais, organizatoriai baiminasi žmonių susibūrimo kovo 25 dieną Fukušimoje numatytoje ceremonijoje, todėl 3 tūkst. žiūrovų, kaip planuota anksčiau, jos stebėti negalės.

Organizatorių atstovas nurodė, kad estafetės „Didžiojo starto detalės vis dar aptarinėjamos“.

Balandį organizatoriai taip pat turėtų priimti sprendimą dėl žiūrovų skaičiaus olimpinėse žaidynėse.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.