EUROLYGA 2023

Latvijos biatlono žvaigždė patyrė dopingo kontrolės smūgį: „Sunku viską priimti“ Pažeidė taisykles kaip R. Meilutytė

Garsiausias Latvijos biatlonininkas Andrejus Rastorgujevas buvo laikinai suspenduotas po to, kai pažeidė antidopingo taisykles.

A.Rastorgujevas.<br>Scanpix nuotr.
A.Rastorgujevas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 11:31 AM, atnaujinta Mar 12, 2021, 11:34 AM

Pranešama, kad 32-ejų sportininkas iš Latvijos tris kartus per dvylika mėnesių nebuvo pasiekiamas dopingo kontrolierių pagal ADAMS sistemoje nurodytą vietą.

Pagal antidopingo taisykles A.Rastorgujevas turi 14 dienų pateikti išsamų paaiškinimą dėl savo veiksmų pasaulio biatlono federacijai.

Dar šiemet Europos biatlono čempionu tapęs latvis ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ patalpino pranešimą, kuriame atsiprašė už šią susidariusią situaciją.

„Norėčiau atsiprašyti visų savo rėmėjų, sirgalių, LBF, LOK, LOV, NAF, savo trenerių, komandos ir šeimos narių už šią situaciją.

Šiandieninis IBU sprendimas nebuvo visiškai netikėtas, tačiau iki paskutinės akimirkos tikėjausi, kad visus faktus išklausysiu ir įvertinsiu aš.

Pripažįstu, kad padariau keletą žmogiškų klaidų. Norėčiau visus patikinti, kad nepadariau nieko draudžiamo. Niekada nenaudojau draudžiamų medžiagų ar draudžiamų metodų.

Aš atvirai pasisakiau tik už švarų ir sąžiningą sportą.

Gaila, kad mano ilgalaikis ir sąžiningas požiūris nėra vertinamas vien tik dėl techninės klaidos.

Šiuo metu labai sunku visa tai priimti. Nuo pat sezono pradžios stengiuosi paaiškinti faktus ir aplinkybes, į kurias, deja, neatsižvelgiama, tačiau nusprendžiau pasinaudoti savo teise, kad visiškai įrodyčiau savo teisę“, – rašė biatlonininkas iš Latvijos.

Lrytas.lt primena, kad dėl tokio paties pažeidimo dvejų metų diskvalifikacijos sulaukė Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.