EUROLYGA 2023

Baltarusiai šaiposi iš koronaviruso: dvejose ledo ritulio rungtynėse Minske – daugiau žiūrovų nei per visą NHL sezoną

Europą ir pasaulį sukausčiusi koronaviruso pandemija uždarė tribūnas sporto varžybose, bet Baltarusijai tai nė motais: ledo ritulio mačą praėjusią savaitę Minske stebėjo daugiau nei 13 tūkst. žiūrovų.

A.Lukašenka sportą vadina geriausiu vaistu nuo koronaviruso.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka sportą vadina geriausiu vaistu nuo koronaviruso.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tribūnose - tūkstančiai žiūrovų.<br> by.tribuna.com nuotr.
 Tribūnose - tūkstančiai žiūrovų.<br> by.tribuna.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 6:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2021, 6:56 PM

Net Baltarusijos žiniasklaida ėmė stebėtis, kaip galėjo atsitikti, kad koronaviruso pandemijos įkarštyje tribūnose sėdi tūkstančiai žiūrovų be jokių apsaugos priemonių, nes tai tik rekomendacija.

Nuostabą sukėlė Žemyninės ledo ritulio lygos (KHL) rungtynės tarp tarp Minsko „Dinamo“ ir Sankt Peterburgo SKA komandų. Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos trečiąjį mačą Minske kovo 6-ąją stebėjo 11 913 žiūrovų, o kovo 8-ąją į „Minsk Arena“ tribūnas surinko net 13 056 žiūrovai, nors KHL oficialiai riboja žiūrovų skaičių iki 12 tūkst.

Trečiąsias rungtynes minskiečiai laimėjo 4:3 po pratęsimo ir sušvelnino serijos iki 4 pergalių santykį iki 1:2, bet ketvirtajame mače nusileido 1:2, o kovo 10-ąją SKA namuose baigė seriją pergale po pratęsimo 4:3. Rungtynes Sankt Peterburge stebėjo 8427 žiūrovai.

KHL pernai dėl koronaviruso nutraukė 2019-2020 m. sezoną, bet šį sezoną čempionatas vyksta, o žiūrovai į tribūnas leidžiami priklausomai nuo vietos klubų situacijos. Reguliariajame sezone žiūrovų skaičius buvo ribojamas iki 5 tūkst., o atkrintamosiose varžybose šis limitas padidintas iki 80 proc. arenos talpos arba 12 tūkst. žūrovių.

„Minsk Arena“ yra 15 tūkst. vietų, todėl buvo parduota 12 tūkst. bilietų, o bendrą skaičių padidino VIP ložėse sėdėję svečiai ir nemokamai įleidžiami vaikai iki 110 cm ūgio.

Baltarusijoje dėl koronaviruso pristabdytos tik vaikų varžybos, o kiti turnyrai vyksta su nedideliais apribojimais.

Šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka dar pirmosios koronaviruso bangos metu juokavo, kad „sportas, o ypač ant ledo – geriausias vaistas nuo koronavuruso.“ Daugelis šioje šalyje tokius žodžius suprato tiesiogiai.

„Per dvejas rungtynes Minske – 25 tūkstančiai žiūrovų. Baltarusiai yra stebinanti tauta. Ji neturi didžiojo krepšinio arba futbolo, bet ledo ritulį myli visa širdimi. Per dvejas rungtynes Minskas surinko daugiau žmonių nei NHL per visą šį sezoną. Politikai, kurie atėmė iš Baltarusijos pasaulio čempionatą, turi atgailauti“, – kalbėjo olimpinis čempionas, ledo ritulio veteranas Aliaksandras Koževnikovas.

Tačiau jis sulaukė Baltarusijos moterų krepšinio rinktinės lyderės Kaciarinos Snycinos atsako: „JAV ir Kanada tiesiog nenori koronavirusu žudyti savo žmonių, kelioms valandoms suvarius juos į uždaras patalpas pandemijos įkarštyje.“

Baltarusijoje iš viso užfiksuota 303 tūkst. koronaviruso atvejų, mirė 2100 žmonių.

Pagal atvejų skaičių milijonui gyventojų šalis užima 69-ąją vietą pasaulyje (32,1 tūkst.).

Palyginimui – Lietuva yra 13-a (76,3 tūkst.).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.