EUROLYGA 2023

Į Tokijo olimpiadą bus leista atvažiuoti tik 10 rusų ir jie varžysis su neutralia vėliava

Vasarą turinčioje prasidėti Tokijo olimpiadoje galės dalyvauti ne daugiau kaip 10 rusų lengvaatlečių, pasaulio lengvosios atletikos organizacijai „World Athletics“ po ketvirtadienį įvykusio tarybos posėdžio atkūrus savo Įgaliotųjų neutralių atletų (Authorised Neutral Athlete, ANA) programą.

Rusijos vėliavų Pjongčange<br>AFP/Scanpix.com  nuotr.
Rusijos vėliavų Pjongčange<br>AFP/Scanpix.com  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2021, 10:03 PM

Taryba nusprendė leisti ANA „vėl pradėti varžytis, su sąlyga, kad olimpinėse žaidynėse dalyvaus ne daugiau kaip 10 asmenų“, pažymėjo su Rusija susijusius klausimus nagrinėjančios darbo grupės vadovas Rune Andersenas.

ANA schema leidžia Rusijos sportininkams, atitinkantiems griežtus kovos su dopingu kriterijus, dalyvauti pasauliniuose lengvosios atletikos renginiuose, bet tik su neutralia vėliava.

„World Athletics“ buvo laikinai įšaldžiusi ANA programą 2019 metų lapkritį, kuomet buvo nuspręsta laikinai sustabdyti Rusijos lengvosios atletikos federacijos (VFLA) statuso atkūrimo procesą, lengvosios atletikos antidopingo tarnybai Atletikos sąžiningumo skyriui (AIU) pažėrus kaltinimų, kad VFLA padėjo nuslėpti rusų šuolininko į aukštį Danilo Lysenkos praleistus testus.

Priėmus tokį sprendimą mėnesį Lenkijos Torunėje vykusiame Europos čempionate uždarose patalpose nesudalyvavo jokie rusų atletai.

Per 2019 metų rugsėjį ir spalį vykusį Pasaulio čempionatą Dohoje pagal ANA schemą varžėsi 29 rusai, laimėję du aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalį.

Rusijos lengvoji atletika išgyvena krizę nuo 2015 metų, kai šalies federacija buvo diskvalifikuota dėl valstybės remtų dopingo schemų.

R. Anderseno vadovaujama nepriklausomų ekspertų darbo grupė yra parengusi planą, leidžiantį atkurti Rusijos narystę „World Athletics“.

Darbo grupė ir VFLA šią iniciatyvą apibūdino kaip „išsamų pasitikėjimo atkūrimo planą“.

R. Andersenas ketvirtadienį pareiškė, kad rusų federacija „pradėjo įgyvendinti planą“.

Tuo metu „World Athletics“ prezidentas Sebastianas Coe pavadino sprendimą atkurti ANA programą „geru“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.