EUROLYGA 2023

Gargždų ir Kauno tinklinio klubai stoja į intriguojančią kovą dėl Lietuvos čempionato aukso

Šeštadienį startuoja TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalas. 2019 metų šalies čempionė Gargždų „Amber-Arlangos“ komanda susitiks su pirmą sykį finale rungtyniausiančia Kauno „RIO-Starto“ ekipa.

 Gargždų ir Kauno tinklinio klubai stoja į intriguojančią kovą dėl Lietuvos čempionato aukso.<br> T.Matijoškos nuotr.
 Gargždų ir Kauno tinklinio klubai stoja į intriguojančią kovą dėl Lietuvos čempionato aukso.<br> T.Matijoškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2021, 1:51 PM

Pirmosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės vyks šeštadienį Kaune. Antrasis susitikimas bus žaidžiamas kovo 27 dieną Gargžduose, o jei prireiks lemiamo mačo, jis vyks taip pat Gargžduose kovo 28 dieną.

Gargždų komandos vadovas Salvijus Paškauskas pabrėžia, kad Gargždų ekipa yra nusiteikusi tik pergalėms.

„Šį sezoną vienas iš tikslų yra apginti Lietuvos tinklinio čempionų titulą, dirbame dėl to sistemingai, jau žinome, ką reiškia žaisti finale, ir ypatingai sunkiame. Turime profesionalią ir tikrai patyrusią komandą, kurie žino kaip žaisti svarbiais momentais. Nesusikoncentruojame į faktą, jog tai finalas, tai mums rungtynės, kuriose turime žaisti savo žaidimą, ir žaisti jį taip, kaip sugebame geriausiai. Nors Kauno komanda šį sezoną demonstruoja tikrai gerą žaidimą ir laukia kieta kova, mūsų nuotaikos geros, žinome, ką turime padaryti, todėl sieksime pergalės“, – kalbėjo S. Paškauskas.

Kauno klubo treneris Gilbertas Kerpė teigia, kad papildomai nuteikinėti komandos prieš finalus nereikia. Visi nekantriai laukia finalo.

„Nuotaikos geros. Kartais gal net per geros, kas mano akiai, tam tikra prasme kiša koją. Nuteikinėti papildomai komandos tikrai nereikia, visi žino rungtynių svarbą. Svarbiausia, kad žaidėjai suprastų, jog tokiomis rungtynėmis vainikuojamas sezonas ir jos turėtų būti pačios maloniausios“, – pasakojo G. Kerpė.

Baltijos lygoje šį sezoną debiutavusi Gargždų ekipa yra laikoma pirmenybių favorite, tačiau dar reguliariajame sezone buvo galima matyti, kad ambicingi kauniečiai nebijo autoritetų ir nežada taikstytis su etiketėmis. Pirmajame rate „Amber-Arlanga“ Kauno ekipą išvykoje įveikė tik po penkių setų kovos 3-2, o antrajame rate Gargžduose laimėjo taip pat po įtemptos kovos 3-1.

„Mūsų komanda buvo pratusi nebūti favoritais. Tai teko girdėti ir pusfinalio serijoje. Džiaugiuosi, kad su tuo susidorojome ir ta našta netapo per sunki. Nuostatos apie favoritus arba ne favoritus man yra juokingos. Kaip treniruojiesi, tokio rezultato ir pasieki. Koks meistriškumas, mentalitetas, tokia ir tavo vertė. Tai ir pasirodo rungtynių metu“, – teigė G. Kerpė.

Dėl karantino apribojimų, finalai vyks be žiūrovų. Gargždų ekipos vadovas apgailestavo, kad „Amber-Arlangos“ sirgaliai negalės gyvai palaikyti savo komandos, tačiau jis pabrėžia, kad jaučia tiek aistruolių, tiek miesto palaikymą ir mano, kad Lietuvos čempionato trofėjus būtų puiki reklama Klaipėdos rajonui.

„Manome, jog tokie renginiai puikiai reprezentuoja Gargždų miestą, o toks ir yra mūsų tikslas – parodyti, jog Gargždai – tai vienas sportiškiausių miestų Lietuvoje. Tikrai džiaugiamės, kad finalo kovas galime atvežti į Gargždus, čia mums skiriamas ypatingai didelis dėmesys ir rūpestis, turime tokį palaikymą iš Klaipėdos rajono savivaldybės bei Gargždų sporto centro, kokio turbūt galėtų pavydėti kiekvienas klubas. Todėl stengsimės Gargždams padovanoti čempionų taurę“, – pridūrė S. Paškauskas.

Kadangi TOP SPORT Lietuvos tinklinio čempionate komandų nėra daug, jos puikiai viena kitą pažįsta. Dėl to ir nustebinti varžovus yra sudėtinga. Įprastai finaluose daug lemia tai, kaip komandos yra nusiteikusios psichologiškai.

„Nemanau, kad vieni kitus kažkuo nustebinsime. Mano nuomone labiausiai nustebinti gali pavienių žaidėjų indėlis į komandos sėkmę ir tinkamas komandos žaidimo plano laikymasis“, – sakė G. Kerpė.

Šeštadienį startuos ir mažasis finalas. Pirmąsias serijos rungtynes dėl trečiosios vietos žais Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ ir Marijampolės „Sūduva“. Pirmasis susitikimas vyks Šiauliuose, o antras ir, jei prireiks, trečias vyks Marijampolėje.

Visos finalinės rungtynės bus transliuojamos Lietuvos tinklinio čempionato „Facebook“ puslapyje ir „Youtube“.

Šį savaitgalį taip pat paaiškės TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalo dalyvės. Šeštadienį „Kaunas-VDU“ savo aikštėje susitiks su Kauno LSU tinklininkėmis, o Alytaus „Prekyba-Parama“ priims Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ekipą. Pirmąsias rungtynes laimėjo „Kaunas-VDU“ ir „Prekyba-Parama“. Jei prireiktų, lemiamos rungtynės būtų žaidžiamos sekmadienį vėl „Kauno-VDU“ ir „Prekybos-Paramos“ namų aikštėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.