EUROLYGA 2023

Kelalapio į pasaulio čempionatą siekianti Lietuvos moterų rankinio rinktinė iškovojo dramatišką pergalę

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pergalingai pradėjo atrankos į 2021 metų pasaulio čempionatą varžybas. Šiaurės Makedonijoje vykstančiame turnyre lietuvės po permainingos ir atkaklios kovos 27:26 (12:12) pranoko Graikijos rinktinę.

 Lietuvos moterų rankinio rinktinė pergalingai pradėjo atrankos į pasaulio čempionatą varžybas.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
 Lietuvos moterų rankinio rinktinė pergalingai pradėjo atrankos į pasaulio čempionatą varžybas.<br> Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 10:00 AM

Susitikimą geriau pradėjo mūsų šalies rinktinė, kuri sužaidus 8 minutes į savo vartus buvo praleidusi vos vieną įvartį ir pirmavo 4:1. Trimis įvarčiai lietuvės pirmavo ir prabėgus 20 pirmojo kėlinio minučių (8:5), tačiau paskutinę atkarpą geriau sužaidė graikės, kurios vienu metu netgi pirmavo (12:11), o išlyginamąjį įvartį paskutinėmis kėlinio sekundėmis pelnė Aušra Šponė – 12:12.

Antrojo kėlinio pradžioje graikės ėmė tolti (20:16), o Lietuvos rinktinės situaciją apsunkino ir A.Šponės trauma. 6 įvarčius pelniusi kairiojo pusiau krašto žaidėja traumą patyrė kėlinio pradžioje ir aikštėje daugiau taip ir nepasirodė. Varžovės pranašumą išlaikė iki pat 55-osios rungtynių minutės ir tuomet dar pirmavo 3 įvarčiais – 25:22. Rezultatą likus kiek daugiau nei minutei lietuvės išlygino po tikslaus Karolinos Sparnauskaitės metimo (26:26), o pergalingą įvartį pelnė Viltė Lubytė – 27:26.

Kiek rimta A.Šponės trauma paaiškės atlikus išsamesnius tyrimus, tačiau jau dabar aišku, kad šio ciklo Š.Makedonijoje metu ji rinktinei padėti nebegalės. Treniruočių stovyklos metu Lietuvos rinktinė neteko ir dar vienos žaidėjos – traumą patyrusi Martyna Vaitkutė liko Lietuvoje ir su rinktine vykti negalėjo.

Kitose mūsų grupės rungtynėse šeimininkės makedonės užtikrintai 24:17 pranoko Islandijos rankininkes. Būtent su Š.Makedonija Lietuvos rinktinė žais šeštadienį 18.00 val. Paskutinę varžybų dieną lietuvių lauks akistata su Islandija. Į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Lietuvos rinktinei Aušra Šponė įmetė 6 įvarčius, Karolina Sparnauskaitė ir Rita Repečkaitė pridėjo po 4, Greta Sadauskaitė, Viltė Lubytė ir Emilė Aglinskaitė – po 3, Jūratė Žilinskaitė – 2, Dovilė Ilčiukaitė ir Grėta Burkaitė – po 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?