EUROLYGA 2023

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato starte – lietuvės kluptelėjimas

Švedijos sostinėje Stokholme trečiadienį prasidėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas. Pirmos tokio rango varžybos dailiojo čiuožimo pasaulyje po 2019 metų. Tai ypač svarbus čempionatas sportininkams, mat čia bus išdalinta didžioji dalis kelialapių į olimpines žaidynes.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato starte – lietuvės kluptelėjimas.<br>Facebook nuotr.
Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato starte – lietuvės kluptelėjimas.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2021, 12:06 PM

Čempionate taip pat dalyvauja ir Lietuvos atstovai. Trečiadienį čempionatas prasideda moterų varžybų privalomaja programa, kurioje startavo ir vienintelė mūsų šalies atstovė Elžbieta Kropa.

E.Kropa ant ledo pasirodė penktoji, tačiau užfiksavo tik 41,31 balo rezultatą, kuris jai neatvers vietos tarp 24 geriausių čiuožėjų.

Iš viso trečiadienį startuoja 39 čiuožėjos.

Taip pat čempionate varžysis šokių ant ledo pora Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus, kurie savo trumpojoje programoje atliks fokstroto ir kvikstepo šokį pagal Brodvėjaus miuziklą „Bandtsant“. Laisvojoje programoje Lietuvos pora pasirodys pagal grupės „Aurora“ kūrinius „Churchyard“, „It All Happened Quiet“ ir „Soft Universe“.

Pasaulio čempionate olimpinės svajonės siekiantys Saulius ir Allison turi užimti bent 19-ą vietą – būtent tiek porų gaus kelialapius į Pekino olimpines žaidynes 2022 m. Po šio čempionato nepatekus į žaidynes, liks tik 5 kelialapiai, kuriuos iškovoti bus galima papildomose atrankos varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.