EUROLYGA 2023

Šokių ant ledo pora A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo kelialapį į olimpiadą: dar reikia gauti Lietuvos pilietybę

Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius Švedijoje įsikabino į olimpinius kelialapius ir jų nepaleido. Lietuvio ir amerikietės pora pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Stokholme šeštadienį be klaidų sušoko laisvąją programą ir įvykdė numatytą planą – būti tarp 19 porų, kurios gauna kvietimus į 2022 metų Pekino olimpiadą. 

 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 7:02 PM, atnaujinta Mar 27, 2021, 10:12 PM

Už šokį mūsiškiai gavo 106.89 balo, iš viso per dvi dienas surinko 178.18 balo ir antros dienos varžybose, kuriose kovojo tik 20 geriausių porų, aplenkė Ukrainos, dvi Prancūzijos, Japonijos ir Vokietijos poras. To užteko kelialapiui - galutinėje įskaitoje mūsiškiai liko penkiolikti.

 Už techniką mūsų sportininkai antrame pasirodyme gavo 58.39 balo, o už šokį - 48.50 balo. Tai geriausias visų laikų šios poros rezultatas.

Tai reiškia, kad ji netapo ta vienintele pora, kuri varžybose liko be kvietimo į Pekiną.

Aukso medalius iškovojo po neutralia vėliava kovoję rusai Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas. Jie surinko bendroje įskaitoje 221,17 balo. Šios šalies atstovai čempionais nebuvo 12 metų.

Sidabras atiteko kanadiečiams Piper Gilles ir Paului Poirier'ui, o trečia vietą užėmė amerikiečių pora Madison Hubbell ir Zachray  Donohue'as.

Dabar Lietuvos porai iškils kitas klausimas – kaip tapti Lietuvos valstybės atstovais žaidynėse, nes JAV sportininkė neturi mūsų šalies paso.

Laisvojoje programoje Lietuvos pora pasirodė pagal grupės „Aurora“ kūrinius „Churchyard“, „It All Happened Quiet“ ir „Soft Universe“.

Lietuvos čiuožimo federacijos vadovė Lilija Vanagienė dar prieš prasidedant varžyboms buvo įsitikinusi, kad Stokholmo „Globe“ arenoje Lietuvos porai pavyks būti tarp išrinktųjų ir bus galima pradėti pasirengimą kitų metų žaidynėms Pekine.

„Mūsų poros užduotis yra labai paprasta – privalome būti tarp pirmųjų 19 porų, kurios gaus kvietimus į Pekino žaidynes.

Po pirmos dienos ir originalaus šokio liks 20 porų iš 32 dalyvavusių, o per laisvąją programą reiks aplenkti bent vieną porą ir svajonė kišenėje.

Net neabejoju, kad viskas bus gerai ir kelialapį turėsime“, – kalbėjo L.Vanagienė.

Mūsų šalies atstovai puikiai atliko trumpąją programą penktadienį, surinko 71,29 taško ir pateko į sekantį etapą ir kartu su kitomis 19 porų.

Po trumposios programos 26-erių Allison Reed ir 28-erių Saulius Ambrulevičius užėmė 15 vietą iš 30 šokių ant ledo porų.

Mūsų šokėjai net 4,08 taško pagerino 2019 m. pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate surinktus trumposios programos taškus.

L.Vanagienė taip pat pasidžiaugė, kad „Globe“ arena Lietuvai yra sėkminga.

„Krepšininkai auksą čia laimėjo. Na, gal per garsiai būtų kalbėti apie medalius, tačiau labai tikiu, kad ši arena mums padovanos kelialapį į Pekino žaidynes.

Aš taip svajoju, bet, kaip sakoma, ledas yra slidus ir kiekviena svajonė gali paslysti“, – 18 metų senumo istoriją prisiminė čiuožimo federacijos prezidentė.

Lietuvos krepšinio rinktinė, vedama trenerio Antano Sireikos, 2003 metais Švedijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate nuraškė čempionų laurus, o nugalėtojų taurę kėlė būtent „Globe“ arenoje.

Tuomet sėkmingai turnyrą Noršiopinge pradėję lietuviai persikėlė į Stokholmo areną ir finale įveikė ispanus 93:84.

Dabar Lietuvos čiuožimo federacija planuoja kreiptis į Prezidentūrą, kad ši suteiktų pilietybę amerikietei A.Reed – be jos pora negalės pasirodyti olimpiadoje, kurioje kovoja tik savo valstybių pasus turintys sportininkai.

„Nors rytoj galime Prezidentūrai pateikti visus reikiamus dokumentus Allison pilietybei. Turime viską, kas būtina prašymui. Tačiau norime rankose turėti vieną iš svarbių dokumentų – kvietimą į žaidynes.

Žinau, kad yra begalė skeptikų, kurie ir vėl prikiš Isabellos Tobias istoriją. Tačiau Allison situacija visiškai kita – ji senokai yra Lietuvoje, turėjo metinę vizą, dabar turi trejų metų leidimą gyventi mūsų šalyje.

Tad tai yra labai svarūs argumentai šokėjai gauti lietuvišką pasą. Aš tikiuosi, kad tie argumentai padės šį klausimą išspręsti teigiamai“, – prieš škių poros startus kalbėjo čiuožimo federacijos prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.