EUROLYGA 2023

Osakos gubernatorius ragina atšaukti vieną olimpinio deglo estafetės etapą

Olimpinio deglo nešimo estafetės etapas Osakos mieste turėtų būti atšauktas dėl augančio COVID-19 atvejų skaičiaus, ketvirtadienį sakė regiono gubernatorius Hirofumi Yoshimura.

Olimpinio deglo nešimo estafetės etapas Osakos mieste turėtų būti atšauktas dėl augančio COVID-19 atvejų skaičiaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Olimpinio deglo nešimo estafetės etapas Osakos mieste turėtų būti atšauktas dėl augančio COVID-19 atvejų skaičiaus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 11:27 AM

Kai kurioms Osakos prefektūros ir dar dviejų Japonijos regionų dalims dėl spartėjančio koronaviruso plitimo gresia nauji suvaržymai.

„Aš asmeniškai galvoju, kad deglo nešimo estafetė Osakos mieste turėtų būti atšaukta, – žurnalistams sakė H. Yoshimura. – Norėtume pradėti diskusijas su Osakos miestu ir Tokijo 2020-ųjų olimpiados organizatoriais.“

Olimpiados organizatoriai šio raginimo kol kas nekomentavo, bet vietos žiniasklaida pranešė, kad Osakos meras jam pritaria.

„Labai gaila, bet deglo estafetę reiktų atšaukti“, – laikraščiui „Nikkei“ sakė meras Ichiro Matsui.

Olimpinio deglo nešimo estafetė prasidėjo kovo 25 dieną Fukušimoje. Organizatoriai tikisi, kad ji padės pakurstyti Japonijos visuomenės entuziazmą dėl metams atidėtos olimpiados.

Per Osakos prefektūrą deglas turi būti nešamas balandžio 13–14 dienomis, nuo Sakajo miesto iki Osakos miesto.

Šimanės prefektūros gubernatorius taip pat užsiminė, kad gali raginti iš estafetės maršruto išbraukti jo regioną, jei kovos su pandemija priemonės nebus sugriežtintos.

Pagal esamas taisykles žiūrovai, ateinantys pamatyti olimpinio deglo nešimo, turi dėvėti kaukes ir garsiai nešaukti. Organizatoriai yra sakę, kad estafetės etapai galės būti atšaukiami, jei formuosis didelės žmonių grupės.

COVID-19 atvejų sparčiai daugėja Osakos, Hiogo ir Mijagio prefektūrose. Vėliau ketvirtadienį vyriausybė turėtų paskelbti naujų suvaržymų šiems regionams, kad jų pareigūnai galėtų reikalauti kompanijų anksčiau baigti darbą.

Anksčiau šiais metais kai kuriose Japonijos dalyse dėl pandemijos buvo paskelbta ekstremalioji padėtis. Paskutiniai ją kovo 21 dieną atšaukė Tokijas ir aplinkiniai regionai.

Būta perspėjimų, kad Japonijoje kyla ketvirtoji COVID-19 banga, bet pasirengimas Tokijo olimpiadai, turinčiai prasidėti liepos 23 dieną, tęsiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.