EUROLYGA 2023

Kauno klubo tinklininkus įkvėpė šio miesto moterų komandos pergalės

„Kauno-VDU“ klubo tinklininkių pergalės jau tapo įprastu reiškiniu, tačiau moterų pavyzdžiu seka vyrai – šį sezoną Kauno „RIO-Starto“ komanda pirmą kartą žaidė šalies čempionato finale ir garbingai priešinosi galingam varžovui.

Pirmą kartą į finalą patekę „RIO-Starto“ tinklininkai (juodi marškinėliai) turėjo pripažinti Gargždų klubo pranašumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pirmą kartą į finalą patekę „RIO-Starto“ tinklininkai (juodi marškinėliai) turėjo pripažinti Gargždų klubo pranašumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Antrosiose rungtynėse kauniečiai tris setus atkakliai priešinosi varžovams.
Antrosiose rungtynėse kauniečiai tris setus atkakliai priešinosi varžovams.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-03 09:32, atnaujinta 2021-04-13 12:46

Lietuvos vyrų tinklinio čempionato nugalėtojais praėjusį savaitgalį tapo Gargždų „Amber-Arlangos“ (Klaipėdos r.) tinklininkai. Jie apgynė 2019-aisiais iškovotą titulą.

Pernai dėl koronaviruso pandemijos šalies pirmenybės buvo sustabdytos ir medaliai neišdalinti.

Antrosiose finalo rungtynėse „Amber-Arlanga“ namuose 3:1 (25:22, 26:24, 24:26, 25:18) nugalėjo „RIO-Starto“ ekipą ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2:0.

Pirmąsias rungtynes Kaune gargždiškiai laimėjo 3:1 (25:15, 25:14, 21:25, 25:20).

Blaškė pandemijos vėjai

„RIO-Starto“ vyriausiajam treneriui Gilbertui Kerpei šis sezonas buvo pirmasis karjeroje ir specialistas norėjo pasirodyti kuo geriau. Auklėtiniai padėjo pasiekti šį tikslą, nors dėl pandemijos sukeltų apribojimų sezonas buvo itin sudėtingas.

Pirmųjų finalo rungtynių metu Kauno tinklininkai pernelyg jaudinosi ir dažnai klydo. Pasak trenerio, vyrai tiesiog perdegė.

„Antrosios rungtynės buvo daug geresnės, pirmuosius tris setus vyko visiškai lygi kova“, – kalbėjo G.Kerpė. Jis mano, kad „Amber-Arlanga“ tikrai nėra neįveikiamas varžovas.

„RIO-Starto“ vyriausiasis treneris neabejoja, kad šis sezonas bus įsimintinas ir dėl neįprastų sąlygų – netikėtai nukeltų rungtynių, prarastų galimybių rengti draugiškus susitikimus, žlugusių tarptautinių turnyrų.

Praėjusių metų pabaigoje beveik visi klubo nariai persirgo COVID-19 liga. Didžiausia paguoda, kad ši neganda neužklupo svarbiausių kovų metu.

„Tokiomis sąlygomis sportininkams nepaprastai sunku tinkamai pasirengti, sunku juos motyvuoti“, – pabrėžė G.Kerpė.

Jis vylėsi, kad rudenį pagaliau pavyks surengti Baltijos šalių čempionatą arba bendras Lietuvos ir Latvijos vyrų tinklinio pirmenybes.

Pajuto alytiškių jėgą

„Kauno-VDU“ tinklininkės Lietuvos čempionėmis jau tapo penktą kartą, tačiau dėl pergalės reikėjo rimtai pakovoti ir net vytis varžoves.

Praėjusį savaitgalį pirmosiose finalo rungtynėse Jonavos arenoje Alytaus „Prekyba-Parama“ po reto grožio trilerio 3:2 (21:25, 16:25, 25:23, 25:21, 15:13) palaužė Kauno klubą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį.

Antrojoje dvikovoje Kauno komandos merginų rankos ir kojos nedrebėjo – jos varžovėms nepaliko jokių vilčių ir laimėjo 3:0 (25:23, 25:15, 25:22).

Lemiamos rungtynės tikrai buvo vertos finalo, o „Kaunas-VDU“ po permainingos kovos šventė pergalę 3:2 (25:23, 15:25, 22:25, 25:22, 15:11).

Tinklinio mėgėjai puikiai prisimena abiejų šių komandų kovą 2019 metų pavasarį, kai Lietuvos čempionės paaiškėjo tik po auksinio seto. Pernai dėl koronaviruso moterų tinklinio čempionatas buvo nutrauktas.

Piešė visai kitokį sezono paveikslą

„Kauno-VDU“ komanda į Lietuvos čempionatą įsitraukė tik nuo atkrintamųjų varžybų, mat dalyvavo net dviejuose tarptautiniuose turnyruose.

Jie vyko visai kitaip, negu planuota, todėl kaunietės beveik 3 mėnesius nežaidė oficialių rungtynių.

Baltijos moterų tinklinio lygoje „Kaunas-VDU“ antrus metus iš eilės užėmė ketvirtąją vietą.

Neįprastas ir itin trumpas sezonas baigėsi Estijoje vykusiu finaliniu turnyru, kuriame kaunietės pralaimėjo abi dvikovas.

CEV Iššūkio taurės varžybų pirmajame rate Kauno komandos varžovės atsisakė dalyvauti turnyre, o antrajame etape teko žaisti su pajėgiu Turkijos klubu.

„Kaunas-VDU“ vieninteles rungtynes žaidė Turkijoje ir pralaimėjo, o varžovės vėliau tapo CEV Iššūkio taurės varžybų nugalėtojomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.