EUROLYGA 2023

Rusijos plaukimo pažiba J. Jefimova abejoja „Sputnik V“ vakcina: „Nežinau, ar verta“

Rusijos plaukimo žvaigždė Julija Jefimova ruošiasi artėjančioms Tokijo vasaros olimpinėms žaidynėms. Tai bus ketvirtoji sportininkės olimpiada – vis dėlto tris olimpinius medalius savo kraityje turinti plaukikė dar nežino, ar prieš svarbiausias šių metų kovas skiepysis nuo viso pasaulį sukausčiusio COVID-19.

J.Jefimova dar nėra paskiepyta nuo koronaviruso.<br>TASS/Scanpix nuotr.
J.Jefimova dar nėra paskiepyta nuo koronaviruso.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 8:26 AM

„Dar neturėjau tam laiko, bet pagalvoju apie tai. Reikia paklausyti daugiau nuomonių, nes pažįstami, kurie pasiskiepijo, teigė, kad daugeliui jų nesusiformavo jokie antikūniai. Nežinau, ar tai apskritai verta.

Iš pradžių buvau visiškai tikra, tačiau dabar dar reiks pagalvoti“, – apie galimybę skiepytis „Sputnik V“ naujienų agentūrai TASS kalbėjo 29-erių sportininkė.

Dar pernai gruodžio pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė visuotinio gyventojų skiepijimo pradžią.

Planai buvo ambicingi – iki šiųmetės liepos paskiepyti 60 procentų šalies piliečių (iš viso – 65 mln. žmonių) ir suformuoti vadinamąjį bandos imunitetą.

Tačiau viskas strigo nuo pat pradžių. Per tris mėnesius visoje šalyje buvo paskiepyti vos 5 mln. žmonių. Per parą vakcinos sulaukia ne daugiau kaip 0,1 proc. gyventojų. Jei toks tempas bus išlaikytas, tuomet pasiekti 60 proc. paskiepytų ribą užtruktų kone pusantrų metų.

Viena vertus, nemažai žmonių patys nenori skiepytis. Tačiau katastrofiškai stinga ir vakcinų, nors Maskva didžiuojasi jas sukūrusi pirmoji pasaulyje.

Olimpinės žaidynės Tokijuje vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.