EUROLYGA 2023

Slavų mūšyje sutriuškinti „Motor“ rankininkai iškrito iš Čempionų lygos

Treneriui Gintarui Savukynui nepavyko nuvesti Zaporižės „Motor“ rankinio komandos į dar neužkariautą aukštumą. Ketvirtadienį Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosiose rungtynėse „Motor“ išvykoje beviltiškai pralaimėjo Bresto „Miaškov“ ekipai 23:30 (8:16) ir iškrito iš svarbiausio žemyno turnyro.

A.Malašinskas.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
A.Malašinskas.<br>Lietuvos rankinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2021, 12:49 AM

Ukrainos čempionų aprangą vilkintis Aidenas Malašinskas įmetė 4 įvarčius.

G.Savukyno auklėtiniai prieš savaitę pirmąsias aštuntfinalio rungtynes savo aikštėje laimėjo daug mažesniu skirtumu 32:30.

Aštuntą sezoną Čempionų lygoje žaidęs „Motor“ dar nė karto nepateko į ketvirtfinalį. Ketvirtfinalyje iki šio sezono nė karto nežaidė ir Baltarusijos čempionas „Miaškov“.

Palūžo mačo pradžioje

Atsakomosios aštuntfinalio rungtynės prasidėjo kurioziškai – „Miaškov“ linijos žaidėjas Vladimiras Vranješas pirmąjį įvartį įmetė gulėdamas! „Motor“ gynėjui parvertus V.Vranješą, teisėjai neskubėjo švilpti pražangos, o tuo pasinaudojęs bosnis švystelėjo kamuolį šalia nepasirengusio svečių vartininko Ivano Marozo.

Neįprastas pirmasis įvartis Bresto komandai užaugino dar tvirtesnius sparnus ir ji viską darė daug geriau negu varžovai: kiečiau gynėsi ir perėmusi kamuolį skuodė į greitas atakas, sumaniau įžaisdavo kamuolį poziciniame puolime, išradingai vilkino laiką likusi be vieno ar net dviejų pašalintų rankininkų. Zaporižės ekipa nepateikė jokių svarių atsakomųjų argumentų ir nepasinaudojo net kartais pasitaikydavusiomis progomis.

Tokiomis, kaip baudinys, kurio 6-ąją min. neįmetė A.Malašinskas. Lietuvis pataikė į virpstą, bet vėliau šeimininkus ne sykį gelbėjo ir jų vartininkas Ivanas Pešičius.

Svečius aiškiai pranokęs „Miaškov“ lemiamą persvarą įgijo labai greitai. 18-ąją min. šeimininkai triuškino varžovus 11:3, o 26-ąją min. skirtumas jau buvo dviženklis 15:5.

Po pertraukos „Miaškov“ atleido gniaužtus, bet ne tiek, kad „Motor“ priverstų jaudintis apie tris tūkstančius į Bresto areną įleistų sirgalių. Beje, „Miaškov“ žiūrovus į savo areną leido visą sezoną.

Susitiks su „Barcelona“

Ketvirtfinalyje „Miaškov“ susitiks su šio sezono Europos rankinio lydere „Barcelona“. Rungtynės numatomos gegužės 12-13 ir 19-20 dienomis.

„Barcelona“ grupės varžybose laimėjo visas 14 rungtynių, o aštuntfinalyje dukart sutriuškino „Elverum“ komandą 37:25 ir 39:19 (dėl Norvegijoje galiojančių griežtų sveikatos saugumo ribojimų abejos rungtynės vyko Barselonoje).

Nors „Barcelona“ šį sezoną formaliai nepatyrė nė vienos nesėkmės, jai pastaraisiais mėnesiais toli gražu ne viskas klostėsi idealiai.

Prieš pat Naujuosius metus Kiolne buvo surengtas praėjusio Čempionų lygos sezono finalo ketvertas, kuriame Barselonos komandai iškovoti pergalės nepavyko.

Finale „mėlyni-granatiniai“ nusileido „Kiel“ ekipai. Tai buvo vienintelis „Barcelona“ pralaimėjimas 2020 metais. Šiais metais „Barcelona“, skaičiuojant Čempionų lygos ir Ispanijos lygos varžybas, laimėjo visas 17 rungtynių.

Įvyko ne visi mačai

Kitas ketvirtfinalio poras sudarys „Veszprém“ – „Nantes“, Paryžiaus PSG – „Kiel“ ir „Flensburg-Handewitt“ – „Aalborg“.

Lengviausiai į ketvirtfinalį pateko „Flensburg“, kuriam aštuntfinalyje žaisti nereikėjo. Flensburgo klubas turėjo susitikti su „Zagreb“ komanda, bet varžovus išguldė koronavirusas, todėl rungtynės buvo atšauktos.

EHF iš pradžių nukėlė pirmąsias aštuntfinalio rungtynes į šią savaitę, bet per kelias dienas padėčiai nepasikeitus, įskaitė pergalę Flensburgo klubui. Tiesa, šiame mače dėl skirtingo varžovų lygio įdomios kovos nebuvo laukiama: „Flensburg“ laimėjo A grupės varžybas, o „Zagreb“ ne tik liko paskutinis B grupėje, bet ir per 14 rungtynių neiškovojo nė vieno taško.

Be vargo į ketvirtfinalį pateko po du kartus varžovus sutriuškinusios „Veszprém“ ir PSG komandos, abejas rungtynes įtikinamai laimėjo nugalėtojo vardą ginantis „Kiel“ klubas.

Tuo tarpu „Aalborg“ ir „Porto“ dvikovos nugalėtojus nulėmė svečiuose įmestų įvarčių skaičius. „Aalborg“ išvykoje pralaimėjo pirmąsias rungtynes 29:32, o šią savaitę savo aikštėje atsiskaitė tokiu pačiu trijų įvarčių skirtumu 27:24. Danijos klubas į ketvirtfinalį pateko, nes rezultatyviau žaidė varžovų aikštėje.

Taip pat labai atkakliai kovojo „Nantes“ ir „Kielce“ komandos. Nanto rankininkai praėjusią savaitę pralaimėjo pirmąsias rungtynes namie 24:25, bet Kielcuose sugebėjo nugalėti truputį didesniu skirtumu 34:31.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.