EUROLYGA 2023

Baltijos rankinio lygos finale – Lietuvos klubų akistata

Baltijos rankinio lygos finale sekmadienį varžysis Vilniaus ir Klaipėdos klubai. Tai paaiškėjo po to, kai pusfinalyje Klaipėdos „Dragūnas“ 28:21 (16:10) pranoko Pelvos „Serviti“ rankininkus, o Vilniaus „Šviesa“ 32:21 (16:7) nugalėjo Alytaus „Varsos-Stronglaso“ klubą.

D.Virbauskas vedė klaipėdiečius į pergalę.<br>Klaipėdos „Dragūno“ nuotr.
D.Virbauskas vedė klaipėdiečius į pergalę.<br>Klaipėdos „Dragūno“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 8:09 PM

Pirmajame pusfinalyje tarp „Dragūno“ ir „Serviti“ ekipų buvo galima tikėtis atkaklios kovos, o reguliariajame sezone estų klubas netgi pralenkė klaipėdiečius – „Serviti“ finišavo antroje, o „Dragūnas“ trečioje vietoje.

Vis tik finalo ketverto šeimininkai solidžiai pradėjo rungtynes ir varžovams į priekį neleido išsiveržti nė karto. Pirmojo kėlinio viduryje „Dragūnas“ jau turėjo 3 įvarčių persvarą (8:5), o įpusėjus rungtynėms pirmavo 6 įvarčiais – 16:10. Klaipėdiečių pozicijos nesusvyravo ir po pertraukos. Artūro Juškėno auklėtiniai užtikrintai pirmavo iki paskutinės mačo minutės ir šventė pergalę – 28:21.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Deividas Virbauskas, įmetęs 9 įvarčius, Lukas Juškėnas pridėjo 6, Laurynas Simonavičius – 4. Estų ekipoje rezultatyviausias buvo Ulljo Pihusas, įmetęs 4 įvarčius, Mathiasas Rebane ir Alfredas Timmo pridėjo po 3.

Lietuviškame pusfinalyje tarp „Šviesos“ ir „Varsos-Stronglaso“ sezono lyderiai iš Vilniaus rungtynes taip pat pradėjo su maksimaliu susikaupimu ir jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 4 įvarčiais – 7:3. Praktiškai į visus klausimus Vilniaus klubas atsakė dar pirmajame kėlinyje, kadangi po jo pirmavo daugiau nei įtikinamai – 16:7. Antrasis mačo kėlinys jau tebuvo daugiau formalumas ir alytiškiams daugiau intrigos įnešti nepavyko. „Šviesa“ sugebėjo padidinti persvarą iki dviženklės ir užtikrintai žengė į finalą – 32:21.

Į pergalę Vilniaus ekipą vedė Karolis Antanavičius, surinkęs 8 įvarčius, Valdas Drabavičius pridėjo 5, Laurynas Palevičius, Tadas Rasakevičius ir Karolis Bliuvas – po 4. Pralaimėjusiems Žygimantas Micevičius surinko 5 įvarčius, Vilius Juozaitis – 4, Gintautas Adamkevičius ir Tautvydas Petrušauskas – po 3.

Dėl trečiosios vietos „Serviti“ ir „Varsa-Stronglasas“ žais sekmadienį 13.00 val., o didysis finalas tarp „Dragūno“ ir „Šviesos“ bus žaidžiamas 16.20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.