EUROLYGA 2023

Sporto pasaulis išreiškė pagarbą princui Philipui

Balandžio 9-ą dieną mirė 99-erių Elžbietos II vyras princas Philipas. Iškeliavusį Edinburgo hercogą pagerbė ir sporto pasaulis.

Tylos minute pagerbiamas princas Philipas.
Tylos minute pagerbiamas princas Philipas.
Tylos minute pagerbiamas princas Philipas.
Tylos minute pagerbiamas princas Philipas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 2:14 PM

Tylos minutėmis princas buvo pagerbtas prieš „Premier“ lygos susitikimą tarp „Fullham“ ir „Wolverhampton“ ekipų bei prieš draugišką Anglijos ir Prancūzijos moterų futbolo rinktinių mačą, skelbia BBC.com

Tylos minute bus pradedami visi šio savaitgalio „Premier“ lygos bei Škotijos futbolo lygos mačai. Taip pat visi žaidėjai ant rankų ryšės juodus spalvos raiščiais.

Užuojautą pareiškė ir Anglijos futbolo asociacija (FA), kuri karalienei pareiškė užuojautą. Princas Philipas 1955-1957 metais buvo organizacijos prezidentu bei 1966 metais „Wembley“ stadione įteikė pasaulio čempiono trofėjų Anglijos futbolo rinktinei.

Princas tris kartus buvo ir mėgstamos sporto šakos – kriketo – klubo „Marylebone“ prezidentu. Be to 22-ejus metus stovėjo prie Tarptautinės žirginio sporto federacijos prezidento vairo.

Taip pat pagarbą pareiškė regbio lyga bei Europos čempionate dalyvaujantys Anglijos irkluotojai. Šių sporto šakų atstovai taip pat varžysis su juodos spalvos raiščiais.

Raičius užsidės ir visų pagrindinių Škotijos sporto lygų sportininkai. O prieš žokėjaus didžiojo finalo rungtynes bus skelbiamos 2 min. tylos.

Nuo penktadienio visoje Didžiojoje Britanijoje nuleistos visos vėliavos, pagerbiant Anapilin iškeliavusį princą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.