EUROLYGA 2023

Lietuvos paraatletai priversti keisti planus: atšauktas Paryžiaus „Grand Prix“ etapas

Lietuvos paralimpinę lengvosios atletikos rinktinę pasiekė liūdna naujiena iš Prancūzijos. Atšauktas gegužės 5-7 d. Paryžiuje planuotas „Grand Prix“ serijos varžybų etapas. Dėl COVID-19 pandemijos atšauktose varžybose planavo startuoti net penkiolika Lietuvos paraatletų, siekiančių dalyvauti Tokijo vasaros paralimpinėse žaidynėse.

 A.Skuja.<br> D.Sodaičio nuotr.
 A.Skuja.<br> D.Sodaičio nuotr.
 D.Sodaitis.<br> parateam.lt nuotr.
 D.Sodaitis.<br> parateam.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 5:20 PM, atnaujinta Apr 13, 2021, 5:31 PM

Vienam rinktinės sportininkų, sprinteriui Danui Sodaičiui varžybos Prancūzijoje turėjo būti pirmas tarptautinis startas šį sezoną. Naujiena apie atšauktą etapą jį užklupo treniruočių stovykloje Kroatijoje.

„Man liūdniausia galbūt ne dėl to, kad neįvyks pats Paryžiaus etapas, nes vis tiek viskas yra orientuota į Europos čempionatą. O tarpiniai startai skirti įsivažiuoti, pajusti varžybinę atmosferą, kurioje tu dirbi jau 110 procentų savo pajėgumo, spaudi iš savęs maksimumą ir taip toliau.

Negerai, kad šias varžybas atšaukė, nes iki Europos čempionato lieka tik vienos tarptautinės varžybos Šveicarijoje – Notvilio „Grand Prix“ etapas. Lieka vienas pabandymas prieš Europos čempionatą, o čia jau reikia pasirodyti geriausiai kaip tik gali.

Nesmagu, bet gal orai ir sąlygos leis sudalyvauti kokiose nors varžybose Lietuvoje. Visi žinome, kokia yra situacija pasaulyje, todėl negalima sakyti, kad ši žinia buvo visiškai netikėta. Turime su tuo susitaikyti ir vadovautis principu: nėra problemų, yra tik sprendimai“, – sakė Europos vicečempionas D. Sodaitis.

Tarptautiniame „Grand Prix“ kalendoriuje liko tik vienas Europos etapas – gegužės 14-16 d. Šveicarijoje, Notvilyje vyksiančios varžybos. Į jas iš lietuvių užsiregistravę Danas Sodaitis ir Kęstutis Skučas.

„Teks nuryti šią karčią piliulę ir pradėti ieškoti alternatyvų. Galvojame ir apie Šveicarijos „Grand Prix“ etapą. Nors registracija į šias varžybas jau pasibaigusi, bandysime kalbėti su organizatoriais. Vis dėlto labiausiai tikėtina, kad rinksimės kitą kelią ir dalyvausime varžybose arčiau namų, Lietuvoje“, – padėtį įvertino Lietuvos paralimpinio komiteto generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Europos čempionatas paraatletų laukia birželio 1-5 d. Bydgoščiuje, Lenkijoje.

Tokijo vasaros paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 24 – rugsėjo 5 d. Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.