EUROLYGA 2023

Didžiausias Lietuvos teniso projektas plečiasi: mėgėjams skirta lyga – ir Klaipėdoje

Kasmet įspūdingą skaičių teniso entuziastų pritraukiantis projektas „Teniso namai“ plečiasi. Vilniuje vykstančiuose turnyruose jėgas jau išbandė beveik 4 tūkst. teniso mėgėjų, o nuo šio pavasario varžytis juose galės ir Klaipėdos regiono tenisininkai – uostamiestyje startuoja „Kredito garanto“ lyga.

 Teniso mėgėjais žais ir Klaipėdoje.<br> A.Četkausko nuotr.
 Teniso mėgėjais žais ir Klaipėdoje.<br> A.Četkausko nuotr.
 Teniso mėgėjais žais ir Klaipėdoje.<br> A.Četkausko nuotr.
 Teniso mėgėjais žais ir Klaipėdoje.<br> A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 1:21 PM, atnaujinta Apr 14, 2021, 1:24 PM

„Jau ketvirtus metus organizuojame Lietuvos teniso klubų čempionatą ir kiekvieną sezoną daugiausiai komandų pritraukiame iš Vakarų Lietuvos. Reaguodami į žaidėjų bendruomenės aktyvumą ir suprasdami, jog po ilgo karantino visiems sportuoti norėsis dar labiau, nusprendėme šiame regione įkurti tęstinių turnyrų lygą. Svarbu tai, kad tęstinių turnyrų formatas visiškai neskatina žmonių būriuotis, o išmani turnyrų sistema užtikrina sklandžią ir įtraukiančią turnyro eigą dalyviams“, – teigė „Teniso namų“ vadovas Vytautas Bartulis.

„Teniso namų“ dalyviai per metus gali dalyvauti keturiuose tęstiniuose turnyruose: žiemą bei vasarą – vienetų, pavasarį ir rudenį – dvejetų. Turnyrai vykdomi pasitelkiant išmaniąją internetinę platformą – žaidėjai mačų laiką ir vietą derina patys, žaidėjus tobulėti ir sekti savo progresą skatina reitingų sistema, statistikos su varžovais palyginimas (angl. head to head).

Iki šiol sistemiško bei profesionalaus turnyrinio formato, kuris skatintų varžytis, Klaipėdoje nebuvo.

„Klaipėdoje tenisas labai populiarus, ne mažiau nei Vilniuje ar Kaune. Teniso mėgėjų yra daug, turnyrų yra, bet tęstinių, gerai organizuotų – ne. Klaipėdiečiai žino sostinėje vykstančius „Teniso namų“ turnyrus ir seniai laukė, kada tokie atsiras Klaipėdoje“, – sakė „Kredito garanto“ lygos Vakarų Lietuvoje koordinatorius Arūnas Grigalauskas.

„Teniso namų“ dalyvių skaičius kasmet pakyla net apie 20 proc. Šį augimą, nepaisant karantino, pavyko išlaikyti ir pernai. Dėl atstumo tarp varžovų tenisas pandemijos metu laikomas vienu saugiausių sporto užsiėmimų.

„Reaguodami į žaidėjų bendruomenės aktyvumą ir suprasdami, jog po ilgo karantino visiems sportuoti norėsis dar labiau, nusprendėme, kad būtent dabar yra tinkamiausias metas Klaipėdos regione startuoti tęstinių turnyrų lygai“, – paaiškino V.Bartulis.

Registracija į pavasario dvejetų turnyrą tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje vyks iki balandžio 27 d. Iš karto po to startuos registracija į vasaros vienetų turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.