EUROLYGA 2023

Po frazės „geriau miręs nei „raudonas“ Rose Namajunas turėjo aiškintis – nuomonės apie komunistus nepakeitė

Viena garsiausių lietuvių kovotojų UFC atstovė Rose Namajunas prieš itin svarbų karjeros mūšį dėl čempionės titulo pasaulyje susprogdino nemenką „bombą“ – kalbėdama praėjusią savaitę su lrt.lt žurnalistu Martynu Nesavu ji pareiškė, kad turi aiškią motyvaciją akistatoje su kine Zhang Weili ir geriau būti mirusia nei „raudona“.

Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rose Namajunas kovos dėl čempionės titulo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-14 19:42, atnaujinta 2021-04-14 20:12

Balandžio 25 dieną Lietuvos šaknų turinti kovotoja susitiks su pajėgia Kinijos kovotoja Zhang Weili ir sieks atimti „strawweight“ čempionės titulą.

R.Namajunas lrt.lt pareiškė, kad jėgų semiasi iš lietuviškų šaknų, o motyvuotis ji stengėsi net ir pasižiūrėjusi dokumentinį filmą apie 1992 metų Barselonos olimpiadą bei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę „Kita svajonių komanda“.

„Jaučiu, kad šį kartą ypač turiu dėl ko kovoti – dėl to, kam ji atstovauja. Bandžiau sau priminti savo šeimos istoriją, iš kur mes esame kilę.

Norėjau pamokyti savo treniruočių partnerį Chico Camusą apie lietuvių sunkumus, mūsų istoriją. Pažiūrėjome filmą „Kita svajonių komanda“, kad geriau suprastume, dėl ko kovojame.

Peržiūrėjusi filmą dar geriau supratau – „geriau miręs nei „raudonas“.

Aš nemanau, kad atsitiktinumas, jog Weili yra raudona, tai yra tai, kam ji atstovauja. Nieko asmeniško prieš ją neturiu, bet tai didžiulė motyvacija man – aš kovoju dėl laisvės, kliaujuosi Jėzumi, esu lietuviško kraujo ir turiu amerikietiškąją svajonę. Visus šiuos dalykus pasiimsiu į šią kovą“, – tvirtai teigė R. Namajunas.

Šie žodžiai sulaukė itin didelės reakcijos ir už Atlanto. Žurnalistai siekė pasikalbėti su lietuve manydami, kad vertimai iš lietuvių į anglų kalbas nebuvo tikslūs. Tačiau R.Namajunas buvo konkreti – ji apie komunistinės Kinijos atstovę kalbėjo būtent taip, kaip ir buvo parašyta ir žodžių neišsižadėjo.

Šiomis dienomis tinklalaidėje kalbėjosi su R.Namajunas ir ESPN žurnalistas Arielis Helwani.

„Nesigailiu dėl to interviu. Nebūtina turėti tokią pačią nuomonę, kokią turiu aš, bet savo nuomonę turiu tokią, kuri paremta patirtimi, o ne iš youtube vaizdo įrašų.

Jei kam kyla klausimų apie mano nuomonę, jie turėtų pažiūrėti tą dokumentiką, kad sužinotų, kokia mano šeimos praeitis, kokia jos istorija.

Tai yra priežastis, kodėl mano šeima iškeliavo į JAV, kodėl aš užsiimu MMA. Tikriausiai turėčiau visiškai kitokį gyvenimą, jeigu nebūtų to, kas rodoma tame dokumentiniame filme – kaip lietuviams teko kovoti su komunizmo priespauda.

Priežastis, kodėl aš apie tai kalbėjau yra paprasta – žurnalistas klausė apie motyvaciją tiek dabar, tiek ir prieš tai buvusias kovas.

Jo nuomone, dabar akistatoje su kine, galbūt, nėra jokio priešiškumo. Vadinasi ir motyvacija silpna. Pirma – aš nejaučiu priešiškumo jokiam varžovui, jokiam žmogui. Akivaizdu, kad nesu tobula, esu nusidėjėlė, turinti emocijas ir to neslepiu. Iš kitos pusės, šiai kovai esu motyvuota labiau nei bet kada.

Tai yra mano istorija, kalbame apie tai, iš kur aš kilau ir tai yra demonai, su kuriais turiu susidurti kasdieną. Jeigu kažkam neaišku, pažiūrėkite dokumentiką.

Tai yra kažkas, dėl ko aš esu labai dėkinga, nes aš tai išgyvenau ir žinau visą istoriją, o tai man primena, kodėl laisvė yra tokia svarbi ir ypač šiomis dienomis, šiame amžiuje. Aš nesakau, kad mano varžovė atstovauja komunizmui.

Iš esmės, net neaišku, ką Z.Weili galvoja apie jį – neaišku, ką ji apskritai galvoja. Tačiau žinant kokioje sistemoje ji gyvena, galima net manyti garsiai, jog jai liepia kalbėti vienaip ar kitaip. Man laisvė yra svarbiausias pasiekimas. Viskas, ką kalbu yra faktai, viskas buvo su mano šalimi ir nesakau netiesos, nes tai yra patikrinama – tai istorija.“

R. Namajunas jau yra buvusi UFC čempione – 2017 metais ji šį titulą pirmą kartą iškovojo įveikusi Lenkijos kovotoją Joanną Jedrzejczyk. Čempionės titulą jai pavyko apginti, tiesa, vėliau pralaimėjusi brazilei Jessicai Andrade kovotoja jį prarado. R. Namajunas prieš šią varžovę jau pasiekė revanšą ir išlaikiusi aukščiausią reitingo poziciją gavo dar vieną šansą grumtis dėl čempionės titulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.