EUROLYGA 2023

Šviesa tunelio gale – sporto varžybose galės būti ir nedidelis skaičius sirgalių

Vyriausybė ketvirtadienį Lietuvoje nusprendė pratęsti karantiną iki pat vasaros, tačiau apsisprendė dėl švelninamųjų priemonių verslui ir gyventojams. Keli karantino švelninimai lies ir sporto pasaulį. Planuojama, kad jau nuo balandžio 19 dienos žiūrovai ir vėl galės patekti ir į sporto renginius.

Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>Bendrovės nuotr.
Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>Bendrovės nuotr.
Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>G.Šiupario nuotr.
Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sirgaliai galės ateiti į varžybas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 4:06 PM, atnaujinta Apr 15, 2021, 5:02 PM

 Nuo pirmadienio, balandžio 19 dienos, leidžiama organizuoti sporto, kultūros ir kitokius renginius tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse.

Bendras žiūrovų skaičius turės neviršyti 150 žmonių, jie galės dalyvauti tik sėdėdami, užimdami ne daugiau 30 procentų visų sėdimųjų vietų patalpoje.

Bilietų platinimas galės vykti tik elektroniniu būdu arba registruojant žiūrovus. Prekiauti maistu tokių renginių vietose bus draudžiama.

Nežinia, ar šis kiekis sudomins klubų vadyba atverti savo arenas sirgaliams, nes organizuoti varžybų stebėjimą su apsauga, specialiomis priemonėmis bei aptarnaujančiu personalu kainuos tikrai nemažus pinigus.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį teigė, kad greitu laiku gali būti patvirtintas imuniteto pasas, kuris leistų stebėti varžybas arenose visiems pasiskiepijusiems, turintiems 48 valandų neigiamą testo rezultatą arba persirgusiems COVID-19.

Lietuvoje sporto batalijos be žiūrovų vyksta jau nuo praėjusių metų lapkričio 7-osios. Lapkričio 6-osios Eurolygos dvikovą Kaune tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ stebėjo 239 žiūrovai, nors oficialiai buvo leista parduoti 300 bilietų.

Nuo balandžio 26 dienos planuojama leisti sporto klubams ir bazėms priimti lankytojus.

Vienam asmeniui turės būti užtikrinamas bent 20 kvadratinių metrų plotas, o grupinėse treniruotėse galės sportuoti ne daugiau nei penki entuziastai. Vaikams bus leidžiama lankyti užsiėmimus baseine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.