EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų teniso rinktinę į priekį ves J. Mikulskytė ir A. Paražinskaitė

Birželio viduryje Vilniuje Lietuvos moterų teniso rinktinė su dar 26 valstybių komandomis stos į kovą dėl dviejų kelialapių į antrąją Billie Jean King taurės (buv. FedCup varžybos) grupę. Rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė mano, kad Lietuvos teniso sąjungos iškeltas tikslas – iškovoti teisę kitąmet žaisti aukštesnėje turnyro grupėje – yra pasiekiamas.

 E.Liachovičiūtė dėlioja rinktinės sudėtį.<br> LTS nuotr.
 E.Liachovičiūtė dėlioja rinktinės sudėtį.<br> LTS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-20 09:56, atnaujinta 2021-04-20 10:00

Tačiau tam, kad jis būtų įgyvendintas, prireiks ne tik kovos iš visų jėgų, tačiau ir šiek tiek sėkmės.

„Kol kas tik dėlioju pradinius mūsų komandos eskizus. Lyderės vaidmuo yra numatytas aukščiausią reitingą iš mūsiškių dabar turinčiai Justinai Mikulskytei. Norą jungtis prie komandos taip pat išsakė į profesionalų tenisą po studijų JAV grįžti siekianti Akvilė Paražinskaitė. Manau, kad jos ir turėtų būti smogiamoji mūsų rinktinės jėga.

Taip pat į komandą kviesiu bent keletą perspektyviausių jaunųjų mūsų tenisininkių. Konkrečių pavardžių minėti dar nenoriu. Kaip tik šiuo metu vyksta pokalbiai su merginomis ir jų treneriais. Kita vertus, reikia suvokti tai, kad Vilniuje mūsų lauks nelengvas bent 5 mačų maratonas. Ir patekti į antrąją Billie Jean King varžybų grupę tik lyderių pastangomis gali būti labai sunku. Mums reikės kiekvienos rinktinės žaidėjos indėlio“, – sako E. Liachovičiūtė.

Lietuvos teniso mėgėjai palaikyti savo komandos birželio 15-19 d. „SEB arenoje“ vyksiančiose varžybose negalės. Dėl globalios koronaviruso pandemijos didžiausias šių metų teniso renginys šalyje vyks be žiūrovų.

„Suprantama, sportininkėms jausti sirgalių užnugarį yra labai svarbu. Deja, šį kartą jo neturėsime. Visgi džiaugiuosi, kad teisę surengti šį turnyrą Tarptautinė teniso federacija patikėjo būtent Lietuvai. Mūsų komandai nereikės vargti ilgoje kelionėje, pratintis prie neįprastų oro ar klimato sąlygų. Tikiuosi, kad namų sienos šį kartą mums padės“, – teigia Lietuvos rinktinės kapitonė.

Komandos Vilniuje varžysis ant kietos hard tipo dangos, o tai, anot E. Liachovičiūtės, taip pat gali tapti Lietuvos komandos pranašumu. „Studijuodamos JAV Justina ir Akvilė bene penketą metų iš esmės žaidė tik ant jos. Greita danga tinka agresyviam jų žaidimo stiliui. Žaisti ant grunto mums būtų ne taip paranku“.

Prieš varžybas Lietuvos komanda turėtų susirinkti į trumpą 3-4 dienų stovyklą.

„Kai kurios merginos į komandą atvyks po grunto turnyrų. Tačiau tiek laiko joms tikrai pakaks, norint susidraugauti su gerai pažįstama danga“, – įsitikinusi E. Liachovičiūtė.

Billie Jean King taurės turnyre Vilniuje žais Alžyro, Albanijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Bosnijos ir Hercegovinos, Botsvanos, Kongo, Kipro, Ganos, Islandijos, Airijos, Kenijos, Kosovo, Madagaskaro, Maltos, Mauricijaus, Juodkalnijos, Maroko, Namibijos, Nigerijos, Šiaurės Makedonijos, Norvegijos, Ruandos, Pietų Afrikos, Ugandos, Zimbabvės ir Lietuvos moterų teniso rinktinės. Jos kausis dėl dviejų bilietų į aukštesnę varžybų grupę. Planuojama, jog į šias varžybas atvyks beveik 400 žmonių: žaidėjų, trenerių, teisėjų, aptarnaujančio personalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų