EUROLYGA 2023

G. Morkūnas trečią kartą tapo Suomijos rankinio čempionu

Lietuvos rankinio rinktinės ir Ryhimiakio „Cocks“ klubo vartininkas Giedrius Morkūnas trečią kartą tapo Suomijos čempionu. Šeštadienį „Cocks“ rankininkai trečiose finalo rungtynėse nugalėjo Helsinkio „Dicken“ komandą, kuriai atstovauja Tadas Stankevičius, ir laimėjo lemiamą seriją 3:0.

 Giedrius Morkūnas<br> rankinis.lt nuotr.
 Giedrius Morkūnas<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 8:54 PM

Nors „Cocks“ šalies čempionu tapo aštuntą kartą iš eilės, neskaičiuojant dėl pandemijos nutraukto 2019-2020 metų sezono, šįkart kelias eilinio aukso link buvo vingiuotas.

Suomijos lygos pirmajame etape Ryhimiakio komanda užėmė tik antrąją vietą, o turnyre pirmavo iki vasario mėnesio visas rungtynes laimėjęs „Dicken“.

Tačiau žiemos pabaigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Antrajame etape „Cocks“ pradėjo skinti vieną pergalę po kitos, o „Dicken“ nukrito į trečiąją vietą.

Helsinkio rankininkai vos pateko į finalą – pusfinalio serijoje jie pralaimėjo dvejas pirmąsias rungtynes Karjos BK-46 komandai ir tik vargais negalais išplėšė pergalę 3:2.

Finalo serijoje „Cocks“ pratęsė pergalių virtinę ir dar tris kartus nugalėjo „Dicken“ komandą 31:29, 32:20 ir 27:25. Nuo gruodžio pradžios Ryhimiakio ekipa šalies pirmenybėse laimėjo 15 iš eilės rungtynių.

G.Morkūnas ne tik patikimai gynė „Cocks“ vartus, bet ir per 24 rungtynes įmetė 5 įvarčius.

Lietuvis „Cocks“ aprangą vilkėjo trečią sezoną. G.Morkūnas du sezonus Ryhimiakio komandoje žaidė 2017-2019 metais, po to išvyko į Prancūziją, bet pernai grįžo į Suomijos rankinio lyderių gretas.

T.Stankevičius į Suomijos lygą irgi atvyko 2017 metais, o šį sezoną trečią kartą tapo šios šalies vicečempionu. 2018 ir 2019 metais „Dicken“ taip pat žaidė finale ir abu kartus pripažino „Cocks“ pranašumą.

Šį sezoną T.Stankevičius žaidė 24 rungtynes ir per jas įmetė 74 įvarčius.

„Dicken“ šiais metais pralaimėjo abiejų nacionalinių turnyrų finale. Vasario mėnesį lemiamose Suomijos taurės rungtynėse „Dicken“ rankininkus įveikė Karjos BK-46 komanda. „Cocks“ iš taurės turnyro pasitraukė pusfinalyje, kuriame nusileido „Dicken“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.