EUROLYGA 2023

Gilė Bitė Starkutė su Arizonos universitetu artėja link NCAA golfo čempionato

Praėjusią savaitę Stanforde finišavo JAV studentų (NCAA) Pac-12 konferencijos moterų golfo čempionatas. Jame Arizonos universitetas, kuriam atstovauja lietuvė Gilė Bitė Starkutė, užėmė ketvirtąją vietą. Tai leido patekti į kitą etapą – NCAA regioninį čempionatą.

Gilė Bitė Starkutė. <br>Mike Christy nuotr.
Gilė Bitė Starkutė. <br>Mike Christy nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2021, 10:13 AM

Regioniniuose čempionatuose kovas tęs 72 stipriausios JAV universitetų komandos, kurios varžysis dėl 24 kelialapių į NCAA pirmenybes, kurios vyks gegužės 21-26 dienomis.

Per tris raundus Arizonos universiteto komanda pasiekė PAR +9 rezultatą. Tarp 10 komandų nugalėjo Pietų Kalifornijos universitetas (PAR -3), antrąją vietą užėmė Stanfordo universitetas (PAR +2), trečiąją – nuožmiausias Arizonos universiteto konkurentas – Arizonos valstybinis universitetas (PAR +8).

„Šis sezonas nebuvo itin lengvas, kiek sunkiau sekėsi jo viduryje, tačiau dabar su pakankamai darbo ir pastangų tikrai kylame į viršų. Ketvirta vieta – nebloga, tik gaila, kad neaplenkėme Arizonos valstybinio universiteto (ASU), su juo varžomės labiausiai“, – kalbėjo G. B. Starkutė.

Asmeninėje įskaitoje G. B. Starkutė su PAR +8 rezultatu užėmė 17-ąją vietą tarp 53 žaidėjų. Mūsiškė puikiai žaidė pirmajame (PAR +1) ir trečiajame raunduose (PAR 0), bet kovoti dėl aukštesnių vietų neleido kuklesnis pasirodymas antrąją varžybų dieną (PAR +7). Nežiūrint to, šios varžybos uždirbo Lietuvos žaidėjai daugiausiai pasaulio reitingo taškų nuo praeitos vasaros – 8,12, mat varžybose dalyvavo daug geriausių pasaulio žaidėjų. Tai leido Gilei Bitei vėl pakilti į geriausių pasaulio žaidėjų 300-uką.

„Mano individualus pasirodymas, žinoma, galėjo būti geresnis. Pirma ir trečia diena tikrai negaliu skųstis, buvo puikūs smūgiai, geras ridenimas, bet antra diena viską nusvėrė žemyn. Labai nesisekė beveik viskas nuo trumpo iki ilgo žaidimo. Bet galiausiai, manau, kad buvo neblogai. Čia visgi golfas, būna kaip sakoma – pakilimai ir nuosmukiai, bet svarbu atsitiesti ir tą padaryti pavyko po antrosios dienos“, – mintimis dalinosi Lietuvos golfo lyderė.

Gana smarkiai svyruojantys rezultatai tarp raundų jau nėra naujiena lietuvei. Ji mano, kad tai lemia ir psichologiniai niuansai.

„Kodėl rezultatų svyravimas buvo toks didelis, manau, daug priežasčių. Pirmąsias dvi dienas kiek šlubavo mano technika, ją pataisėme su treneriais po antro raundo. Pirmajame raunde dar pavyko klaidas gelbėti, o antrajame jau nebelabai. Po atstatymo viskas sugrįžo į vietas trečiajai dienai. Tačiau tai lemia ir psichologiniai dalykai, noras pasirodyti gerai, kai buvau taip arti pirmojo penketuko po pirmosios dienos. Kai labai norisi padėti komandai ir galvoji apie rezultatą, o ne apie kiekvieną smūgį, tai viskas griūna“, – analizavo G. B. Starkutė.

Asmeninėse varžybose nugalėjo Stanfordo universiteto atstovė Rachel Heck (PAR -7). Geriausiai iš Arizonos universiteto atstovių pasirodžiusi taivanietė YuSang Hou (PAR -4) buvo trečia.

G. B. Starkutė prieš dvi savaites JAV vykusiose varžybose taip pat pretendavo į aukštas pozicijas, bet labai prastai pasirodė paskutinę dieną. Kaip paaiškėjo vėliau, prastą finišą lėmė nugaros trauma.

„Su nugaros trauma čia tokia kebli situacija. Visiems ji skauda – kartais būna geriau, kartais blogiau. Nemažai sportavau, tempimo pratimai ir truputis gydymo padėjo. Reikia visada išlaikyti gerą fizinę formą ir pakankamai apšilinėti – tik taip tos nugaros traumos išvengsi. Man porai dienų to išvengti nepavyko, bet dabar jau viskas gerai, šiame turnyre problemų nebuvo. Laukas buvo itin kalnuotas ir tos treniruotės keturias dienas buvo nelengvos, bet atlaikėme“, – šypsojosi G. B. Starkutė

NCAA regioninės varžybos vyks gegužės 11-13 dienomis. Arizonos universiteto „Wildcats“ komanda žais tame pačiame golfo aikštyne Stanforde. Lietuvos golfo žaidėja įsitikinusi, kad jos komanda gali kovoti dėl patekimo į NCAA čempionatą.

„Manau, kad komandos nusiteikimas labai geras, visos pamatėme, kad galime žaisti ir pasiekti tokius rezultatus, kokių norime. Dabar tik reikia ne atsipūsti, o toliau stipriai dirbti. Laukia daug treniruočių, fizinio pasiruošimo ir nepailstamo noro siekti daugiau, nes tiek treneriai, tiek mes norime žaisti geriau, nugalėti ASU, kitas komandas ir patekti į NCAA čempionatą. Čia tikriausiai didžiausias visų troškimas. Su tokiomis mintimis ir nusiteikimu vėl pradedame treniruotis, taisyti klaidas, kurias pamatėm Stanforde. Esame tikrai pasiruošusios ir nusiteikusios kovoti“, – kovingai nusiteikusi buvo G. B. Starkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.