EUROLYGA 2023

Sureagavo net Kremlius: pasipiktino, kad pasaulio šaškių čempionato mačo metu nulupta ir nuimta visa Rusijos valstybės atributika

Rusija suskubo reikšti nepasitenkinimą, kad per Lenkijoje vykstančią kovą dėl pasaulio šimtalangių šaškių čempionės titulą Rusijos vėliava ir jos atvaizdas ties sportininkės pavarde nuimti varžybų įkarštyje. Rusijos prezidento spaudos atstovas jau pareiškė, kad toks elgesys yra nepriimtinas ir tai lėmė rusės pralaimėjimą partijoje.

Lenkijoje jau ketvirtą dieną vyksta akistata dėl pasaulio šimtalangių šaškių pasaulio čempionės titulo tarp Rusijos atstovės Tamaros Tansykužinos ir lenkės Natalijos Sadowskos.<br> youtube stop kadras
Lenkijoje jau ketvirtą dieną vyksta akistata dėl pasaulio šimtalangių šaškių pasaulio čempionės titulo tarp Rusijos atstovės Tamaros Tansykužinos ir lenkės Natalijos Sadowskos.<br> youtube stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2021, 11:11 AM

Lenkijoje jau ketvirtą dieną vyksta akistata dėl pasaulio šimtalangių šaškių pasaulio čempionės titulo tarp Rusijos atstovės Tamaros Tansykužinos ir lenkės Natalijos Sadowskos.

Per ketvirtą partiją dėl titulo antradienį prie kovojančių sportininkių priėjo buvęs Europos šaškių federacijos prezidentas Jacekas Pawlickis ir pradžioje nulupo nuo stalo priklijuotą Rusijos sportininkės lentelę, ant kurios puikavosi ne tik pavardė, bet ir šios šalies trispalvė, o po to ir nuėmė nuo stalo šios valstybės vėliavėlę.

T.Tansykužina sureagavo tik po to, kai nuo stalo buvo nuimta vėliava.

J.Pawlickis šią situaciją aiškino labai paprastai – Tarptautinė antidopingo agentūra ir jos vadovas Witoldas Banka aiškiai konstatavo, kad 2020-siais Tarptautinis Sporto arbitražo teismas dėl Rusijos dopingo skandalų ir valstybinės dopingo programos palaikymo uždraudė visiems šios šalies sportininkams varžytis po savo vėliava ir atributika, tad nenorint gauti baudų ar sankcijų, privaloma patraukti viską, kas susiję su Rusijos valstybės indentifikavimu.

Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) gruodį po keturių dienų bylinėjimosi paskelbė, kad Rusija pažeidė visas įmanomas antidopingo taisykles ir rusų atletai negalės varžytis didžiausiuose sporto turnyruose po savo šalies vėliava.

CAS pranešime teigiama, kad sprendimas įsigalioja 2020 metų gruodžio 17-ąją ir galioja dvejus metus – iki 2022-ųjų gruodžio 16-osios.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, kad tai labai nemalonus ir nedraugiškas elgesys Rusijos sportininkės ir šalies atžvilgiu ir patikino, kad, galbūt, tai lėmė, kad ketvirtoje partijoje T.Tansykužina pralaimėjo.

„Kiek girdėjau, buvo kažkoks atsiprašymas ir incidentą reikėtų užbaigti“, – aptakiai kalbėjo D.Peskovas.

Savo nepasitenkinimą suskubo pareikšti ir Rusijos Dūmos deputatė greitojo čiuožimo olimpinė čempionė Svetlana Žurova.

Ji teigė, kad tai nepagarba sportininkei ir tai tapo pagrindiniu faktoriumi, kodėl ji nusileido partijoje lenkei.

„Ją specialiai išmušė iš vėžių. Tokie veiksmai nedaromi pačio mačo metu“, – kalbėjo Dūmos deputatė.

Savo poziciją suskubo pareikšti ir Rusijos MMA kovų federacijos vadovas Radmiras Gabdulinas.

„Tai buvo provokacija, kurios tikslas tapo psichologiškai sugniuždyti mūsų sportininkę, parodant niekinantį požiūrį į Rusiją.

Toks elgesys nesuderinamas su sportu ir turi būti viešai pasmerktas viso sportinio pasaulio. Mano galva, toks elgesys panašus į beprotybę. Reikalaujame viešo mūsų šaškininkės atsiprašymo“, – piktinosi MMA kovų vadovas.

Kovoje dėl čempionės titulo T.Tansykužina pirmauja rezultatu 32:16. Kiekvienoje partijoje yra kovojama dėl 12 taškų, o čempionė bus paskelbta ta sportininkė, kuri pirma surinks 54 taškus. Kova vykti turi iki gegužės 3 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.