EUROLYGA 2023

„Granito-Kario“ rankininkams pusfinalio barjeras atrodo itin aukštas

Kauno „Granito-Kario“ rankininkai be vargo įveikė pirmąjį Lietuvos rankinio lygos (LRL) atkrintamųjų varžybų etapą, tačiau pusfinalyje kauniečių laukia turbūt sunkiausias šio sezono išbandymas. Kol kas čempionate paskelbta nedidelė pertrauka.

„Granito-Kario“ rankininkams prireiks milžiniškų pastangų prasibrauti į finalą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Granito-Kario“ rankininkams prireiks milžiniškų pastangų prasibrauti į finalą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 8:57 AM, atnaujinta May 1, 2021, 8:59 AM

Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Granitas-Karys“ dar kartą privertė pasiduoti HC „Vilnius“ rankininkus 39:32 (19:14) ir laimėjo seriją 2:0.

Dvikova prasidėjo apylyge kova, tačiau po dešimties minučių kauniečiai pradėjo didinti persvarą ir 4–5 įvarčių persvarą išlaikė iki pertraukos.

Antrajame kėlinyje ji dar padidėjo, o visos vilniečių pastangos priartėti nebuvo sėkmingos.

Kauno komandos treneriai džiaugėsi, kad šioje dvikovoje pavyko išvengti apmaudžių klaidų, o rankininkai aikštėje elgėsi ramiai ir vykdė nurodymus.

„Granito-Kario“ gretose šįkart nesulaikomas buvo Tadas Bučinskas, kuris pelnė 13 įvarčių. Arminas Stankūnas pasižymėjo 7, Karolis Grigas – 5 kartus.

Sostinės komandoje rezultatyviausias buvo vienos jos lyderių Vaidas Drevinskas – jis vartininką taip pat nuginklavo 13 kartų.

Pirmosios komandų rungtynės Kaune vyko gerokai atkakliau. Nors „Granitas-Karys“ šventė pergalę 31:29 (16:13), dvikova galėjo baigtis ir lygiosiomis.

HC „Vilnius“ didžiąją pirmojo kėlinio dalį vijosi kauniečius, tačiau komandas skyrė vos 1–2 taškai.

Po pertraukos „Granitui-Kariui“ pavyko kiek atsiplėšti, tačiau paskutinėmis rungtynių minutėmis persvara sumenko iki vieno įvarčio. Kauniečiai atsilaikė ir neišleido pergalės iš rankų.

„Granito-Kario“ varžovas pusfinalyje turėtų paaiškėti šį savaitgalį, kai atidėtas rungtynes sužais Utenos HC „Utena“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“.

Tikėtina, kad tai bus reguliariojo LRL čempionato nugalėtojai sostinės rankininkai, kurie pirmosiose rungtynėse tiesiog nušlavė Utenos klubą.

Kauno komandai tektų labai sunki užduotis – VHC „Šviesa“ šiame čempionate nepatyrė pralaimėjimo kartėlio ir tik kartą sužaidė lygiosiomis. Kitame pusfinalyje susitiks Klaipėdos „Dragūnas“ ir Alytaus „Varsa-Stronglasas“.

Pusfinalio serija turėtų prasidėti kitą savaitę, o kol kas paskelbta nedidelė pertrauka dėl Lietuvos nacionalinės rankinio rinktinės atrankos į Europos čempionatą rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.