EUROLYGA 2023

Pribloškiantis Lietuvos olimpiečio atvirumas: neigiamai atsiliepė apie gimtinę, grįžti nesiruošia Asociacijos komentaras

„Ant jo sportinės striukės yra užrašas „Lietuva“, tačiau jo širdyje giliai išspaustas Tičinas“, – tokiais žodžiais Šveicarijos portale „La regione“ pradedamas straipsnis apie Lietuvos olimpietį Andrejų Drukarovą.

Pribloškiantis Lietuvos olimpiečio atvirumas: neigiamai atsiliepė apie gimtinę, grįžti nesiruošia.<br>A.Pustovito nuotr.
Pribloškiantis Lietuvos olimpiečio atvirumas: neigiamai atsiliepė apie gimtinę, grįžti nesiruošia.<br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
A.Drukarovas. <br>A.Pustovito nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-05-06 09:01, atnaujinta 2022-01-31 12:44

Geriausias šalies kalnų slidininkas 22-ejų A.Drukarovas nustebino šalies sporto sirgalius. Pastarasis pripažino, kad jam mieliau gyventi Šveicarijoje, o ne gimtajame Vilniuje. Maža to, į Lietuvą sportininkas grįžti net nesiruošia ir už viską yra dėkingas užsienio valstybei.

„Čia jis jaučiasi kaip namuose ir, jei galės, liks visada“, – rašoma tekste.

„Tičinas man labai patinka. Manau, kad puikiai čia pritapau ir niekada neišvyksiu iš Šveicarijos“, – kalbėjo lietuvis.

Pastarasis taip pat pasisakė apie Vilnių.

„Lyginant Vilnių ir Tičiną, tai yra visiškai kiti pasauliai. Vaikystėje gyvenau sovietiniame bute, buvo mažai galimybių. Maža to, žaisdami kiemuose turėdavome būti atsargūs, nes ant žemės buvo daug švirkštų. Tai yra blogai, niekas nenori, kad jų vaikai gyventų tokioje aplinkoje. Mažame bute gyvenau kartu su močiute ir prosenele. Mano tėtis yra rusas, bet jo niekada taip ir nesutikau“, – pasakojo sportininkas.

A.Drukravovas puikiai kalba itališkai, mat užsienyje gyvena nuo ankstyvos vaikystės.

„Mano mama išvyko iš Lietuvos į Komą, kai man buvo metukai. Tada užsidirbti pragyvenimui Lietuvoje buvo beveik neįmanoma. Atvykdavau ją aplankyti vasaromis. Dažnai atostogas leisdavome Blenio slėnyje“, – pasakoja vaikinas.

Būtent ten pirmuosius bandymus slidinėti atliko A.Drukarovas. Būdamas penkerių metų vaikinas pradėjo sportuoti su lygumų slidėmis, tačiau vėliau išbandė ir daugiau žiemos sportų, kol galiausiai apsistojo ties kalnų slidinėjimu.

2009 m. jis su mama persikėlė gyventi į Šveicariją. Tuomet pradėjo rimčiau slidinėti, lankė treniruotes.

Šiuo metu jis priklauso „Swiss Ski“ komandai.

„Esu be galo dėkingas, kad Šveicarija man suteikė viską, apie ką niekada nesvajojau, davė gyvenimą, kokio negalėjau turėti kitur“, – teigė A.Drukarovas.

Panašu, kad jaunas vaikinas pamiršo, jog 2018 metais Pjongčango olimpinėse žaidynėse jis debiutavo tik dėl to, kad yra lietuvis, mat čia konkurencija nėra didelė, todėl patekti į olimpiadą yra lengviau.

Slalomo rungtyje jis tuomet užėmė 41-ąją vietą, o Didžiojo slalomo – 59-ąją.

Nepaisant to, kad A.Drukravoas visą karjerą treniruojasi užsienyje, jo trenerių darbą finansuoja Lietuvos nacionalinė slidinėjimo asociacija.

Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacijos prezidentas reagavo ramiai

Portalas lrytas.lt ketvirtadienio rytą susisiekė su asociacijos prezidentu Remigijumi Arlausku, kuris jau buvo susipažinęs su erzelį sukėlusia situacija.

„Kol kas vertinimo nėra. Analizuojame situaciją. Itališką straipsnį, išsivertus į lietuvių kalbą, galima suprasti įvairiai, gal ne taip, kaip jį supranta šveicarai ar italai. Pats sportininkas ruošiasi paneigti kai kuriuos teiginius. Jis pateiks, kas buvo ne taip suprasta ar netinkamai interpretuota“, – lrytas.lt sakė R.Arlauskas.

Kaip teigė prezidentas, į dviprasmiškas sportininko mintis jis reagavo ramiai.

„Nėra taip, kad teskte kažkurioje vietoje būtų neteisybė. Negalima sakyti, kad jis dergia Lietuvą. Yra tam tikri dalykai, žmogus daug laiko praleidžia užsienyje, negyvena Lietuvoje. Be to, jis apibūdino savo vaikystę, gal kažkam tai jautru. Daug kas gyveno taip, gal kažkas šiuo metu dar ir blogiau gyvena. Man iš esmės ten viskas normaliai“, – kalbėjo R.Arlauskas.

Ketvirtadienio popietę savo paaiškinimą pateikė ir sportininas, kuris teigė, kad buvo ne taip suprastas ir apgailestauja dėl tokios situacijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.