EUROLYGA 2023

Sportiniai šokiai: prasideda varžybų sezonas

Įprastai gegužės mėnesio pabaigoje sportinių šokių atstovai baigia varžybų sezoną, birželį skiria atostogoms, o nuo liepos mėnesio prasideda pasiruošimas naujajam sezonui, tačiau šiemet – viskas kitaip: sezonas tik prasideda.

Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo šokėjai po finalinių varžybų Italijoje.<br>LSŠF nuotr.
Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo šokėjai po finalinių varžybų Italijoje.<br>LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 2:43 PM

„Nuo sausio mėnesio Lietuvoje neturėjome nei vienerių „gyvų“ varžybų – vyko tik nuotoliniai turnyrai. Tačiau dabar, šiek tiek sušvelnėjus karantino režimui, Lietuvos sportinių šokių federacijos klubai pradeda rengti varžybas ir iki liepos mūsų tvarkaraštyje numatyti keturi Lietuvos reitingo, vienas pasaulio reitingo ir vienas Europos reitingo turnyras. Birželio mėnesio antroje pusėje įvyks 2021 m. Lietuvos čempionatų ciklas: pirmiausiai – Lietuvos breiko ir hiphopo čempionatai, o po savaitės – Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatai.“ – apie planus pasakojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) viceprezidentas Virginijus Visockas.

V. Visockas labai džiaugėsi praėjusį savaitgalį įvykusiomis pirmosiomis šių metų varžybomis, kuriose šokėjai susitiko ne prie ekranų, o ant parketo – „Vijūno taurė 2021“: „Turnyras praėjo labai sklandžiai. Organizatoriai, sportinių šokių klubas „Vijūnas“, itin kruopščiai apgalvojo visas detales, todėl į varžybas susirinkę sportininkai, treneriai, galėjo jaustis saugiai, nejausdami diskomforto – susikaupti startams. Iš anksto buvo padalintos arenos erdvės, rūpestingai sudėliotas grafikas ir taip suvaldyti sportininkų srautai, darbavosi daug savanorių. Žinoma, kad darant kažką naujai, kitaip nei iki šiol buvome įpratę, patiriame stresą, tačiau šių pirmųjų varžybų pavyzdys, manau, padrąsins ir kitus organizatorius – viskas įmanoma ir gali pavykti ne mažiau puikiai nei iki pandemijos. Sportininkai pasiruošę, jie laukia startų.“

Varžybose Vilniuje „Vijūno taurė 2021“ dalyvavo beveik 250 duetų – nuo vaikų amžiaus grupių sportininkų iki jaunimo (16 – 18 m.) kategorijos. Vyriausioje – jaunimo grupėje – standartinių šokių programoje nugalėtojais tapo Faustas Naruškevičius ir Anastasija Pavšukova iš Vilniaus „Vijūno“, o Lotynų Amerikos šokių programoje pirmąją vietą iškovojo Kasparas Svistunavičius ir Augustė Švedaitė – jungtinis Kauno klubo „Toro“ ir Vilniaus „Šokio technikos akademijos“ duetas.

Kitose šalyse šį savaitgalį taip pat pradėta rengti tarptautines sportinių šokių varžybas. Nemažai Lietuvos sportininkų vyko į turnyrus Italijoje ir Ukrainoje.

Italijos Kastalencos mieste netoli Milano į suaugusiųjų finalus pateko Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“ – jie iškovojo antrąją vietą Kylančių žvaigždžių standartinių šokių programoje; o Lauryno Makarovo ir Kotrynos Ambrazevičiūtės iš Vilniaus „Juventos“ duetas puošėsi bronza dešimties šokių programoje ir buvo ketvirti Kylančių žvaigždžių standartinių šokių programoje.

Jaunimo kategorijoje Italijoje finalininkais tapo Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė iš Kauno „Sūkurio“ ir Editos Daniūtės šokių studijos (I vieta dešimties šokių programoje ir III vieta standartinių šokių programoje), Arnas Endriulaitis ir Austėja Vaičekauskaitė iš Kauno „Kaspino“ (II vieta dešimties šokių programoje ir VI vieta standartinių šokių programoje), Saulenis Česnauskas ir Eigintė Česnauskaitė iš Kauno „Sūkurio“ (IV vieta dešimties šokių programoje), Tautvydas Rimgaila ir Vėtra Bliudžiūtė iš Vilniaus „Pinavijos“ ir Elektrėnų „Reveranso“ (VI vieta dešimties šokių programoje).

Jaunių kategorijoje Lietuvos sportininkams taip pat sekėsi labai gerai – finaluose šoko trys mūsų šalies poros. Julius Išganaitis ir Guostė Grikštaitė iš Kauno Editos Daniūtės šokių studijos nugalėjo standartinių šokių programoje, Neidas Lenkaitis ir Izabelė Žymančiūtė iš Kauno „Kaspino“ užėmė ketvirtąją vietą standartinių šokių programoje, o Vėjas Žilinskis ir Goda Česnulevičiūtė iš Kauno „Toro“ ir „Sūkurio“ klubų buvo ketvirti Lotynų Amerikos šokių programoje.

Ukrainos Zaporožės mieste suaugusiųjų Kylančių žvaigždžių grupės finalo nugalėtojais tapo mūsų šalies šokėjai – Dmytro Zruynovanyi ir Laura Nareckaitė iš Kauno „Sūkurio“. Duetas taip pat užėmė ketvirtąją vietą suaugusiųjų atvirojoje grupėje.

Jaunimo kategorijos varžybose Ukrainoje šoko dvi Lietuvos poros ir abi jos pateko į Lotynų Amerikos šokių finalą. Kajus Domarkas ir Brigita Chmelevskytė iš Vilniaus „Davi“ iškovojo sidabro medalius, o Valerii Shylo ir Elzė Gusčiūtė iš Vilniaus „Ratuto“ buvo penkti.

Kitos sportinių šokių varžybos Lietuvoje numatytos Jonavoje, Palangoje ir Kėdainiuose, o Lietuvos čempionatų ciklas vyks Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.