EUROLYGA 2023

Rusijos ledo ritulininkai sudaužė britus, o rusų žvaigždės jau šaiposi: „Jie varžovai mums futbole, bet ne ant ledo“

Rusijos ledo ritulio rinktinė iškovojo antrąją pergalę pasaulio čempionate Latvijoje. Po sėkmės prieš Čekiją šeštadienį Rygoje rusai A grupėje 7:1 sutriuškino Didžiosios Britanijos rinktinę. Visas problemas Rusijos ekipa išsprendė jau pirmame kėlinyje, kurį laimėjo 4:1.

 Rusija susitvarkė su britais net 7:1.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Rusija susitvarkė su britais net 7:1.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2021, 7:58 PM, atnaujinta May 22, 2021, 11:24 PM

Po šios pergalės tiek ekipa, tiek ir žinomi rusų sporto žmonės tiesiog šaipėsi iš britų, teigdami, jog tai ne tas varžovas, kurio reikia bijoti.

„Britai mums nėra varžovai ledo ritulyje. Jie varžovai futbole, bet ne ledo ritulyje, – tikino buvęs Rusijos rinktinės treneris Vladimiras Pliuščevas. – Tai parodomoji buvo mūsų kova.

Parodomoji kitiems. Nieko netikėto neįvyko. Vyrai žaidė atsipalaidavę, su malonumu. Jie buvo visa galva aukščiau.

Kiekviena pergalė ir kiekvienas įvartis prideda pasitikėjimo. Ledo ritulininkai supranta, kad jie atstovauja Rusijai ir tie įvarčiai yra šalies šlovė“.

Dukart olimpinis čempionas ir buvęs sporto ministras Viačeslavas Fetisovas parašė itin kandžiai.

„Britai yra olimpiniai čempionai, bet tai jie pasiekė prieš 100 metų. Jei žiūrėsime per šią prizmę, tai labai garbinga pergalė Rusijai – cha-cha“, – socialiniame tinkle savo nuomonę reiškė V.Fetisovas.

Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentas Vladislavas Tretjakas pasisakė trumpai: „Reikėjo parodyti, kas yra kas. Puikiai pasisekė“.

Ledo ritulio rinktinės narys Antonas Lepyševas taip pat nematė britų kaip varžovų: „Jie galėtų su visa komanda žaisti Kontinentinėje ledo ritulio lygoje. Čempionatas jiems per rimtas iššūkis“.

Rusijos rinktinės treneris Valerijus Braginas dar bandė švelniau kalbėti apie varžovus, tačiau jam sunkiai sekėsi: „Kokia nauda iš tokių rungtynių? Pasikartojome derinius, kai žaisime daugumoje. Tai buvo geras pasirengimas kitoms rungtynėms“.

Kitame dienos mače B grupėje Suomija įveikė JAV ledo ritulininkus 2:1. Visi mačo įvarčiai pelnyti antrame kėlinyje. Suomiai pirmavo 2:0, o Jasonas Robertsonas tik sušvelnino rezultatą.

Suomija jau ketvirtą mačą iš penkių pasaulio čempionatuose laimi prieš amerikiečius.

2016 metais suomiai JAV komandą įveikė 3:2, po metų – 2:0, 208-siais net 6:2. 2019 metais turnyre Slovakijoje amerikiečiai po pratęsimo įveikė suomius 3:2 Įdomu, kad Šiaurės Amerikos komandos pralaimėjimais pradėjo turnyrus – krito penktadienį ir Kanada.

Septynių bulitų serijos neišgyveno Latvijos ledo ritulininkai, kurie B grupėje po net 7 bulitų serijos 2:3 nusileido Kazachstanui.

Dar penktadienį čempionato šeimininkai sukūrė sensaciją, kai įveikė Kanadą 2:0. Du kartus latviai pirmavo ir abukart kazachstaniečiai lygino rezultatą. Po trijų kėlinių rezultatas buvo 2:2.

Nepadėjo ir pratęsimas, tad komandos mušė po penkis bulitus. Pradžioje sėkmė lydejo latvius, kurie įmušė visus tris įvarčius, o jų varžovai kartą nepataikė į vartus. Tačiau po to viskas pasikeitė – kazachai pelnė du įvarčiu, o Latvijos atstovai daugiau įvarčio neįmušė. Iš viso ekipos mušė net po 7 kartus.

Paskutiniame mače dar vieną nesėkmę A grupėje patyrė Čekija, kuri 2:5 krito prieš Šveicariją. Prieš tai čekai nusileido rusams 3:4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.