EUROLYGA 2023

Įkaitęs ledas: Rygos merui M. Stakiui – spaudimas dėl pakeistos Baltarusijos vėliavos Rusai išvadino „niekšu“ ir „balvonu“

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis sureagavo į Rygos mero Martinio Stakio sprendimą pakeisti mieste iškeltą oficialią Baltarusijos vėliavą į istorinę su Vyčiu. Tai įvyko pirmadienį protestuojant prieš Baltarusijos veiksmus sulaikant lėktuvą ir žurnalistą Ramaną Pratasevičių.

Rygoje pakeista Baltarusijos vėliava.<br>Tviterio nuotr.
Rygoje pakeista Baltarusijos vėliava.<br>Tviterio nuotr.
Rygoje pakeista Baltarusijos vėliava.<br>Tviterio nuotr.
Rygoje pakeista Baltarusijos vėliava.<br>Tviterio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 10:28 AM, atnaujinta May 25, 2021, 12:16 PM

Rygos mero veiksmai sukėlė audringą Baltarusijos valdžios reakciją, buvo iškviestas ambasadorius ir liepta išvykti visiems diplomatams iš Minsko.

„Mes nusiuntėme laišką Rygos merui. Mums tai nepriimtina. Arenose mes nekeisime vėliavų. Mes paprašėme Rygoje pašalinti IIHF ir pasaulio čempionato vėliavas iš tų vietų, kuriose buvo pakeistos Baltarusijos vėliavos“, – pareiškė IIHF prezidentas.

Rygos meras su užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi pakeitė Baltarusijos vėliavą centre šalia viešbučio, kuriame gyvena pasaulio čempionate dalyvaujančios komandos.

Antradienį meras paskelbė, kad jam tenka rinktis, kurią vėliavą nuimti: jis nutarė nuimti IIHF vėliavą, o istorinę Baltarusijos vėliavą palikti.

Pasigirdo ir raginimų pašalinti Baltarusijos komandą iš pasaulio čempionato, tačiau tam nepritaria net Latvijos ledo ritulio federacijos vadovas. Aigaras Kalvitis agentūrai LETA pareiškė, kad tai net nesvarstoma.

„Mes esame vienos šeimos nariai. Jokiu būdu“, – sakė latvis.

A.Kalvitis patvirtino, kad gautas Baltarusijos ledo ritulio federacijos laiškas.

„Jie prašo padėti užtikrinti žaidėjų saugumą čempionato metu“, – teigė Latvijos ledo ritulio vadovas.

Įvykiai Latvijoje sulaukė didžiulio dėmesio ir Rusijoje, kur ne vienas politikas pasinaudojo galimybė paburnoti ant latvių.

Tarp jų išsiskyrė keturiskart olimpinis biatlono čempionas Aleksandras Tichonovas.

„Toks poelgis – tiesiog gyvuliškas. Rygos merą reikia siųsti pas psichiatrą. Sėdi sau Latvijoje ir devintą krieną be druskos graužia. Nei ekonomikos, nei nieko, o jie kažko šiaušiasi. Gėda.

Atidavė jiems čempionatą, o jie politinį skandalą padarė. Pažiūrėkite, kas ten žaidžia? Pas mus veteranai geriau ledo ritulį žaidžia. Kas per ledo ritulys – nei jėgos, nei emocijų!“

Jis kritikavo ir R.Faselį, kuris garsėja palankumu Rusijai.

„O ką darys Faselis? Jam amerikiečiai per Tarptautinį olimpinį komitetą pasako, ką daryti. Anksčiau sportas buvo be politikos ir visas pasaulis buvo prikaustytas olimpiadų ir pasaulio čempionatų. O dabar kas vyksta?

Tokie merai niekšai ir daro sportą tokį. Koks tavo šuniškas reikalas išvis? Geriau užsiimk gatvių švarinimu, piliečiais ir gerove. O jis apie kažkokį terorizmą. Balvonas!

Baltarusija teisingai daro, kad išsiunčia diplomatus. Kokia Latvijoje ekonomika? Liko 30 procentų gyventojų, nes visi kiti išvažiavo nuo tokių merų ir prezidentų“, – taškėsi 74 metų rusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.