EUROLYGA 2023

Nemaloni žinia A. Lukašenkai iš Latvijos – Baltarusijos ledo ritulininkai pralaimėjo grupės autsaideriams britams

Įsibėgėjant sankcijoms Baltarusijai dėl prievarta nusodinto lėktuvo ir po to sekusio opozicinio žurnalisto Ramano Pratasevičiaus suėmimo, savotiškos „sankcijas“ pasaulio ledo ritulio čempionate Latvijoje baltarusiams skyrė Didžiosios Britanijos ekipa. A grupės autsaideriai britai sugebėjo įveikti baltarusius 4:3 (1:0, 2:1, 1:2).

 Britai sensacingai įveikė Baltarusiją.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Britai sensacingai įveikė Baltarusiją.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-26 22:50, atnaujinta 2021-05-26 23:35

Ši pergalė yra istorinė, nes Didžiosios Britanijos ledo ritulininkai per pagrindinį laiką Elitiniame čempionate nebuvo laimėję net nuo 1962 metų.

Britai iki ketvirtojo turo buvo iškovoję grupėje vos tašką, o Baltarusijos ledo ritulininkai galėjo džiaugtis 4 taškais ir svajojo padidinti kraitį sėkme prieš autsaiderius.

Pirmojo kėlinio 14-ąją min. britus į priekį išvedė ekipos vedlys Liamas Kirkas, tačiau jau antrojo kėlinio 7 minutę Vladislavas Kodola išlygino rezultatą.

Baltarusiai po šio įvarčio lyg užmigo ant laurų, o britai suskubo mušti įvarčius – 17-ąją ir 18 antrojo kėlinio minutę pasižymėjo Benas Daviesas ir tas pats L.Kirkas.

Maža to – trečiojo kėlinio 8 min. rezultatas tapo 4:1 po Mike'o Hammondo įvarčio.

Būtent jis privertė Baltarusija pabusti ir likus kovoti 9 min. Geoffas Plattas sumažino skirtumą, o likus 3 min. iki finalo sirenos iki minimumo rezultatą aptirpdė dar vienas natūralizuotas baltarusis Shaine'as Prince'as.

Baltarusiai tiesiog užgulė britų vartus, išleido šeštąjį žaidėją, likus 45 sek. turėjo laiko pasitarimui, tačiau Didžiosios Britanijos atstovai ne tik atsilaikė ir laimėjo, bet dabar turnyro lentelėje užima penktąją vietą, žemiau nustūmę būtent baltarusius.

Vargu ar ši naujiena patiks Baltarusijos diktaroriui Aliaksandrui Lukašenkai, kuris yra didelis ledo ritulio gerbėjas, o šis čempionatas turėjo vykti ir šioje valstybėje.

Tačiau dėl protestų malšinimų ir valdžios uzurpavimo metų pradžioje iš Baltarusijos pirmenybės buvo atimtos.

B grupėje pagaliau pergalę iškovojo Kanada, kuri tris turus netikėtai buvo autsaidere ir dalijosi paskutinę 8 poziciją su Italija.

Kanadiečiai susitvarkė su Norvegija 4:2 (2:0, 1:2, 1:0).

Intrigos šioje dvikovoje nebuvo, nors norvegai antrame kėlinyje ir išlygino rezultatą 2:2. Kanadiečiai spaudė oponentus ir į vartus smūgiavo 42 kartus, tuo tarpu norvegai – vos 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.