EUROLYGA 2023

Įspūdinga žinia banglenčių sporto mylėtojams – aštrios bangos kils Kauno mariose

Kauno mariose nuo šiol kils ne tik vėjo sukeliamos bangos. „Ciongo“ pristato modernų ir galingą „Axis T22“ katerį, suteiksiantį nepamirštamų emocijų ekstremalaus vandens sporto mėgėjams.

Sparčiai populiarėjantis banglenčių sportas – nuo šiol ir Kauno mariose.<br>Organizatorių nuotr.
Sparčiai populiarėjantis banglenčių sportas – nuo šiol ir Kauno mariose.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 3:44 PM

Banglenčių sportas yra olimpinis ir jis debiutuos jau šių metų Tokijo olimpinėse žaidynėse. Jis ypač populiarus jaunimo tarpe, todėl susidomėjimas sparčiai auga visame pasaulyje. Banglenčių sporto ir kaitavimo entuziastai Lietuvoje įprastai bangas rasti galėdavo tik Baltijos jūroje ir tai – tik esant tinkamoms oro sąlygoms. Nuo šiol pajusti bangų galią galima bus ir Kauno mariose.

Pirmieji naujojo katerio sukurtas bangas išbandė „Boardsports“ komandos nariai. „Tai žiauriausia, kas galėjo nutikti. Maksimaliai gera banga. Pojūčiai – neįtikėtini. Viršijo net didžiausius lūkesčius“, – tokie žodžiai skambėjo po pirmųjų pasiskriejimų po bangą.

Galimybė skrieti bangomis paskui katerį suteikia dar daugiau azarto ir adrenalino. „Axis T22“ kateris turi specialias technologijas, kurios padidina galimybes atlikti įvairius triukus ant bangos.

„Katerį įsigyti paskatino meilė vandens ir lentų sportui. Esame aktyvaus laisvalaikio ir sporto entuziastai, ilgus metus propaguojantys kaitavimo, vandenlenčių ir banglenčių sportus. Šiuo metu arčiausias taškas, kur galima užsiimti banglenčių sportu yra Melnragė, todėl norėjome bazę turėti ir savo mieste. Smagu, kad kalbos virto realybe“, – kalbėjo „Ciongo“ atstovė.

„Axis T22“ kateris yra visiškai naujas – 2021 metų. Jis pilnai pritaikytas ir paruoštas bangų sportui. Įspūdingų „Surf Gate“ ir „Power Wedge“ technologijų dėka, kateris pasižymi ypatingai stipriomis bangomis, kurių dar niekas rinkoje nesugebėjo pranokti.

„Išskirtinis povandeninis sparnas „Power Wedge III“ yra viena iš pagrindinių technologinių naujienų, kurios dėka yra sukuriama aukščiausios klasės banga. Šis sparnas taip pat suteikia neprilygstamą universalumą, leidžiantį įvairaus pajėgumo sportininkams – nuo pradedančiųjų iki patyrusių profesionalų – rinktis bangos dydį ir formą. Žinoma, šis kateris išsiskiria ir savo dizainu bei spalvomis. Jo nepastebėti tiesiog neįmanoma“, – pabrėžė idėjos sumanytojai.

Visiškai šalia antrojo pagal dydį Lietuvos miesto esančios Kauno marios yra itin tinkamos banglenčių sportui su kateriu, nes laivybos vaga yra gili, o tai tiesiogiai daro įtaką bangos kokybei. Taip pat šiuo metu yra pradedama Kauno marių prieplaukos rekonstrukcija, kuri visų pamiltą laisvalaikio teritoriją pavers šiuolaikišku buriavimo ir vandens sporto centru. Jis pasiūlys dar daugiau pramogų ir bus pritaikytas kiekvieno poreikiams.

„Wake Surf“ disciplinoje galima plaukti kateriui žmogų tempiant virve, o labiau pažengę vandens sporto mylėtojai gali skrieti bangomis ir visiškai laisvai.

„Mūsų tikslas yra kuo daugiau žmonių supažindinti su „Wake Surf“ disciplina ir kviesti išbandyti šį sportą. Pažadame, kad jau pirmo plaukimo metu jus pastatysime ant lentos ir žmonės galės skrosti per bangas“, – teigia organizatoriai.

Iš šono žvelgiant, tai gali atrodyti kaip pavojingas sportas, bet iš tikro taip nėra. Tereikia turėti noro ir entuziazmo.

„Mes pasirūpinsime hidrokostiumais, lentomis, liemenėmis ir gera nuotaika. Daugelis žmonių neturi kompanijos ir nedrįsta vieni pabandyti. Todėl norime padrąsinti ir pakviesti į įvadinę pamoką, kur treneris individualiai dirbs su jumis ir perteiks visas šio sporto subtilybes“, – sakė „Ciongo“ atstovė.

Sezonas Kauno mariose jau startavo ir čia bangomis bus skriejama kol leis oro sąlygos. Pasak pramogos sumanytojų komandos, jau yra jaučiamas didžiulis susidomėjimas iš ekstremalaus vandens sporto entuziastų.

Idėjos autoriai taip pat organizuos treniruotes vaikams ir suaugusiems, o jas ves patyręs ir visas šio sporto subtilybes išmanantis treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.