EUROLYGA 2023

Kaune apdovanoti pirmeji Nacionalinės badmintono lygos čempionai – jais tapo klaipėdiečiai

Lietuvos komandinis klubų čempionatas, šiais metais virtęs Nacionaline badmintono lyga (NBL), savaitgalį į Kauną subūrė pajėgiausias šalies klubines komandas siekti pirmojo čempionų titulo. Šešių etapų turnyre dalyvavo pajėgiausios komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės, Palangos ir Kretingos.

 Čempionais tapo klaipėdiečiai.<br> LBF nuotr.
 Čempionais tapo klaipėdiečiai.<br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2021, 6:44 PM, atnaujinta May 30, 2021, 6:47 PM

Finaliniame etape, kaip ir tikėtasi, vyko dramatiška kova tarp turnyro lyderių – Klaipėdos SC „Viesulo“ komandos ir Kęstučio Navicko badmintono akademijos.

Susitikimų seriją iki trijų pergalių pradėjo mišriųjų dvejetų poros. Abi komandos rodė didelį norą laimėti ir praėjus startiniam jauduliui demonstravo kokybišką badmintoną. Pirmieji su startiniu jauduliu greičiau susidorojo klaipdėdiečiai. Antrame sete iniciatyvą perėmė Kauno atstovai. Visgi lemiamame sete Rebeka Aleksevičiūtė ir Jonas Petkus įrodė savo patirtį ir pelnytai nugalėjo permainingoje trijų setų kovoje 21:18, 19:21, 21:13.

„Išpildėme komandinį planą laimėti pirmą susitikimą, nors norėjosi tai padaryti iš dviejų setų“, – po susitikimo kalbėjo J.Petkus ir R.Aleksevičiūtė.

Antrąjį tašką klaipėdiečiams pelnė vyrų dvejetų pora Danielius Beržanskis ir Ignas Reznikas 21:14, 21:14 įtikinamai įveikę Mantą Maulę ir Kazimierą Dauskurtą.

Intrigą dėl čempionų titulo sugrąžino moterų vienete pirmą tašką Kęstučio Navicko badmintono akademijai Samanta Golubickaitė, kuri 21:12 21:8 įveikė Rebeką Aleksevičiūtę.

Išlyginti rezultatą į žūtbūtinę kovą stojo ilgametis kurčiųjų rinktinės žaidėjas Kazimieras Dauskurtas. Prieš klaipėdietį Joną Petkų pirmąjame sete pirmavęs K.Dauskurtas, lemiamą akimirką suklydo ir apmaudžiai pralaimėjo 19:21. Antrame sete nebepakako jėgų ir pergalę 21:11 šventė Jonas Petkus.

Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro komanda tapo pirmosios Nacionalinės badmintono lygos čempionais. Kęstučio Navicko badmintono akademija – antri.

Lygos bronzą laimėjo Kretingos badmintono klubas „Smešas“, po itin atkaklios kovos 4:3 mažajame finale įveikusi Vilniaus „Makabi“-„Badminton Virus“ komandą.

Net ir lemiamame susitikime prireikė visų trijų setų, drama vyko iki paskutinio taško. Kretingiškiams pergalę iškovojo Vaida Slušnienė, moterų vieneto akistatoje 21:16, 18:21, 21:16 įveikusi Gerdą Trakymaitę.

„Nuolat galvojau, kad turiu kontroliuoti žaidimą, keisti taktikas, kad varžovė nepriprastų prie mano žaidimo. Svarbiausia tikėjau savo ir komandos pergale“, – po akistatos sakė trečią vietą Kretingos „Smešui“ iškovojusi Vaida Slušnienė.

„Lietuvos badmintono federacijos organizuotas pirmasis NBL sezonas buvo ypatingai svarbus sugrįžtant į varžybų ritmą. Tikiu, kad antrasis sezonas pritrauks dar daugiau komandų ir tai dar labiau prisidės prie vis didėjančio badmintono populiarumo“,- badmintono švente džiaugiasi LBF prezidentas Aurimas Kamantauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.