EUROLYGA 2023

Neįtikėtina situacija – Rusijos ir Baltarusijos ledo ritulio rinktinių mačą stebėjo vienas žiūrovas

Latvijos sostinėje antradienį baigėsi pasaulio ledo ritulio čempionato grupių kovos, po kurių galiausiai paaiškėjo po keturias A ir B grupių geriausias komandas, kurios tęs akistatas dėl čempiono titulo.

 Rusijos ledo ritulininkai įveikė baltarusius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos ledo ritulininkai įveikė baltarusius.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Vienintelis sirgalius per rungtynes<br> sport24 nuotr.
 Vienintelis sirgalius per rungtynes<br> sport24 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-06-01 23:01, atnaujinta 2021-06-01 23:10

Vakaro kovose turėjo paaiškėti vienas likęs kelialapis į ketvirtfinalius. B grupėje varžėsi Vokietijos ir Latijos rinktinės ir šeimininkų sėkmė reikštų galingos Kanados ekipos fiasko.

Tačiau Šiaurės Amerikos atstovams tiesiog pasisekė. Vokiečiai 3 ir 6 minutėmis pelnė du greitus įvarčius, Latvija atsakė antrame kėlinyje vienu įvarčiu ir galiausiai pralaimėjo 1:2 (0:2, 1:0, 0:0).

Šeimininkai baigė čempionato kovas, o šis pralaimėjimas reiškė, kad į ketvirtfinalį iš B grupės trečios ir ketvirtos pozicijų prasibrovė Vokietijos ir Kanados rinktinės.

Tuo pat metu A grupėje Rusijos olimpinio komiteto rinktinė (ROC), kuriai dėl sankcijų draudžiama vadintis šalies pavadinimu, 6:0 (5:0, 0:0, 1:0) sutriuškino Baltarusijos ekipą ir grupėje užėmė pirmą vietą. Tuo tarpu baltarusiai po šios nesėkmės palieka Elito grupę, nes surinko po 4 taškus su britais, tačiau šie įveikė Baltarusiją 4:3 ir liko priešpaskutiniai.

Pirmasis įvartis krito jau 36 mačo sekundę.

Nuo šiandien Latvijoje į varžybas gali eiti vykstančiame pasiskiepiję arba COVID-19 prasirgę sirgaliai ir rusų bei baltarusių akistatą stebėjo... vienas žmogus.

Kaip skelbia sport24.ru, į varžybas pagal numatytą pandemijos reglamentą galėjo ateiti 1058 žiūrovai, tačiau buvo vienas. Nors iš viso buvo parduoti du bilietai.

„Latvijoje tokie pasaulio čempionatai yra retenybė, gal vieną kartą per 15 metų, tad reikėjo pasinaudoti tokiu šansu. Sakau, reikia nueiti“, – portalui sport24.ru kalbėjo sirgalius.

Jis tikino, kad yra Latvijos pilietis, tačiau serga už Rusijos rinktinę.

Bilietas į šį mačą kainavo 110 eurų, o jį galėjo nusipirkti tik Latvijos piliečiai, kurie pateiks taip vadinamą skiepų pasą arba pažymą, kad yra persirgęs COVID-19. Žiūrovai į arenas Latvijoje leidžiami nuo birželio 1 dienos.

Tad pasibaigus grupės akistatoms, ketvirtfinalio poros tokios: Rusija varžysis su Kanada, Šveicarija – su Vokietija, Čekija – su Suomija ir JAV – su Slovakija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.