EUROLYGA 2023

Po metų pertraukos vėl vyks pasaulinio lygio „Red Bull WakeDuel“ varžybos

Pirmosios „Red Bull WakeDuel“ varžybos buvo ta akimirka, kai Lietuva įsirašė į vandenlenčių sporto pasaulio žemėlapį, ir įsirašė ne šiaip sau, o ryškiu, storu, raudonu markeriu. Šiemet šeštojo čempionato atrankos startuos birželio penktąją, o to paties mėnesio 12 dieną vyksiantis finalas į Lietuvą sutrauks visą šio sporto grietinėlę.

 Po metų pertraukos vėl vyks pasaulinio lygio „Red Bull WakeDuel“ varžybos.<br> 313 cable park nuotr.
 Po metų pertraukos vėl vyks pasaulinio lygio „Red Bull WakeDuel“ varžybos.<br> 313 cable park nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 2:54 PM

Taip, vienas iš šių varžybų išskirtinumų – jų trukmė ir struktūra. Tai ir minėtos atskiros atrankinės varžybos, ir finalas, ir dvi savaitės treniruočių, kurios prasideda jau šiandien, birželio pirmąją. Taip varžybos tampa ne tik varžybomis, bet ir vandenlenčių sporto kultūros centru, mat į Lietuvą suskridę varžybų dalyviai gali visas dvi savaites treniruotis kartu, dalintis patirtimi, susitikti su vietos atletais, megzti pažintis ir planuoti didžią ateitį kartu.

Kitas išskirtinumas – varžybų formatas. Atrankos atrankomis, tačiau finalas yra ta dalis, kurioje įtampos tiek, kad net sunku kvėpuoti. Viskas dėl to, kad renginio formatas yra dvikovos – kiekvienas atletų susidūrimas reiškia, jog į sekantį etapą pateks tik vienas, todėl kiekvienas triukas, kiekviena sekundė ir kiekvienas sprendimas yra aukso vertės.

Na ir galiausiai, dalyvių sąrašas. Finalas finalu – jo kokybės kertelė siekia pasaulinius aukso standartus – tačiau ir atrankos yra įspūdingos. Galutinė dalyvių registraciją vyks renginio dieną, tačiau jau dabar gausu užsiregistravusių sportininkų ir perspektyvių talentų iš viso pasaulio. Čia bus galima išvysti atletų iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, kaimyninių Estijos ir Latvijos, o taip pat Švedijos, Prancūzijos, Italijos, Kroatijos, Rusijos JAV ir Slovėnijos.

Dalį atrankų dalyvių sudaro praėjusių „Red Bull WakeDuel“ varžybų finalistai, tarp kurių bus galima pamatyti Jack Constable, Silver Milpak, Simon Pettai, Ren Van der Pas, Alfie Constable, Kieran Owens, Melanie Staf, Anita Leina, Motiejų Lisauską, Domantą Kazicką bei Guoda Malinauskaitę.

Netruks ir naujų veidų ar kiek seniau šiose varžybose besilankiusių – apie dalyvavimą pranešė „Red Bull“ atletas Jules Charraud, o taip pat ir Ryan Peacock, Max Wilde, Florian Weiherer, Marko Gačić, Sina Fuchs, Jamie Lopina, Elena Bodi, Tina Froemling, Momo Dudzinski, Maxime Ocasek ir Joelina Gerards. Savaime suprantama, prisijungs ir didesnė dalis profesionaliai čiuožiančių vandenlenčių sporto atstovų iš Lietuvos.

Galima drąsiai sakyti, kad „Red Bull WakeDuel“ atrankų lygis yra ne ką prastesnis nei įprasto regioninio čempionato, o finalo – lygus rimčiausioms pasaulio vandenlenčių sporto varžyboms. Todėl birželio 12 dieną suplanuoti kelionę į šalia Palangos įsikūrusį „313 cable park“ – gera mintis. Na, o jei matote, kad kelionė nepavyks, varžybas galėsite stebėti gyvai „15min“ portale ir feisbuko profilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.